Hivatalos: Dan Petrescu „hazatért” a CFR-hez

Vége a találgatásnak, hivatalossá vált, hogy Dan Petrescu visszatér a Kolozsvári CFR-hez. Ezt az élvonalbeli labdarúgócsapat egy rendhagyó Facebook-videóban jelentette be kedd délután, bár a sikeredző leszerződtetését gyakorlatilag már hetek óta kész tényként kezelte a központi sajtó.

A videóban egy női szurkoló sétál le a stadion lelátójának lépcsőjén, majd a táskájából előkap egy molinót azzal a felirattal, hogy „Dane, tegyél még egy csodát”, majd rögtön ezután láthatjuk besétálni a pályára Dan Petrescut, aki személyesen közölte a „hazatérését”.

Fotó: Kolozsvári CFR/archív felvétel

Mint korábban írtuk, a fellegvári együttes vezetőedzői tisztsége Adrian Mutu távozásával üresedett meg. A szakvezető a Román Kupában elszenvedett kudarc miatt mondott le. Pár nappal ezután Dan Petrescu is távozott a dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motorstól és gyakorlatilag már ekkor számítottak arra, hogy az 56 éves sikeredző megállapodik majd Ioan Varga klubtulajdonossal a szerződéskötésről. Mostanáig az a Dican Ferenc irányította ideiglenesen a csapatot, aki már dolgozott együtt Dan Petrescuval.

Dan Petrescu negyedik mandátumát kezdi meg a CFR-nél, korábban 2017–2018-ban, 2019–2020-ban és 2021–2023-ban edzette a fellegváriakat, öt román bajnoki címet nyerve. Noha az idei szezon aranyérme már elkelt az FCSB hétvégi sikerével, a kolozsváriaknak még maradt esélyük kiharcolni az európai kupaszereplést a következő idényre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?