Superliga: Véget értek az alsóház küzdelmei, a Dinamo lesz az FK Csíkszereda osztályozós ellenfele

Vasárnap este eldőlt, kik esnek ki biztosan idén a Superligából. Búcsúzott az élvonaltól az FC Voluntari és a FCU Craiova is. A Dinamo Bukarest hazai győzelmével egyelőre elkerülte a kiesést, a Botoșani-hoz hasonlóan osztályozót játszik, méghozzá a csíkszeredai csapattal.

Véget ért a Superliga idei szezonjának playoutja. A vasárnap esti, egyidőben rendezett meccsein eldőlt, kik lesznek a biztos kiesők, kiknek lesz esélye osztályozón bent maradni és kinek az Európa Konferencia Liga selejtezőjében indulni.

Az utolsó forduló egyik fő kérdése az volt, el tudja-e kerülni egyelőre a biztos kiesést a Dinamo Bukarest. A nagy múlttal rendelkező fővárosi klubnak nem volt könnyű ellenfele a végjátékban, ugyanis a már biztosan alsóházi győztes Aradi UTA csapatát fogadta.

Mindenképpen nyernie kellett tehát a Dinamónak, hogy legalább az osztályozós helyet elérje, ebben a felfogásban is léptek pályára a játékosok. Abdallah és Patriche góljaival már az első húsz percben biztos előnyre tettek szert az aradiak ellen.Fotó: Dinamo Bukarest/Facebook A bukaresti csapat végül 2–0-s győzelemmel fejezte be a mérkőzést, a második félidőben szerzett két góljával győzni tudott a Poli Iași is a Petrolul ellen. Ezzel a jászvásáriak nemcsak az utolsó két helytől menekültek meg, hanem az osztályozótól is.

Nem menekült meg viszont az FC Voluntari és a FCU Craiova, előbbi a Kolozsvári Universitateatól kapott ki hazai pályán 1–0-ra, utóbbi Hermannstadt elleni meccsét 1–3-nál félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt, de már csak néhány perc volt hátra a találkozóból. Ez a két csapat tehát biztosan búcsúzik a Superligától.

Fontos volt továbbá a Galaci Oțelul és a Botoșani egymás elleni meccse is, előbbi 2–0-s győzelmével az alsóház második helyén zárt, ezzel indulhat az Európai Konferencia Liga selejtezőjében. A legyőzött moldvaiaknak pedig a Dinamóhoz hasonlóan osztályozót kell játszaniuk, amelynek ki is alakult a párosítása.

A Dinamo Bukarest a Liga2 rájátszásában utolsó helyen végzett FK Csíkszeredával fog megküzdeni (oda-visszavágós párharcban), az FC Botoșani pedig a CS Mioveniel. Az első mérkőzéseket május tizenhetedikén, illetve huszadikán rendezik, a pontos játékrendről hétfőn sorsolással döntenek.

SuperLiga, playout, 9. (utolsó forduló)

Dinamo–UTA 2–0

Galaci Oțelul–Botoșani 2–0

Poli Iași–Petrolul Ploiești 2–0

FCU Craiova–Hermannstadt 1–3

FC Voluntari–Kolozsvári Universitatea 0–1

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?