Superliga: Ötgólos meccsen győzte le a Sepsi OSK a Rapidot

Bár hátrányba került a péntek esti mérkőzésen, végül fordítani tudott fővárosi ellenfele ellen Bernd Storck csapata. 3-2-s győzelmével a Sepsi bebiztosította ötödik helyét a bajnokságban, még a negyedik pozíció is elérhető.

Utolsó hazai bajnokiját játszotta ebben a szezonban a Sepsi OSK, ellenfele pedig a tabellán nem sokkal mögötte lévő Rapid Bukarest volt.Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Aktívan kezdte a mérkőzést a székelyföldi csapat, igyekezett már a meccs elején helyzeteket kialakítani. Ennek ellenére az első igazán veszélyes akciót a vendégek vezették, Krasniqi jó pozícióból lőtte mellé a labdát. Túloldalon gyorsan reagált a lehetőségre Ștefănescu, de nem tudott gólt szerezni.

Végül az OSK korábbi játékosa, Claudiu Petrila talált be korábbi csapata kapujába, ezzel megszerezte a vezetést a Rapid. Nem sokáig tartott viszont a bukarestiek előnye, Gabriel Debeljuh néhány perccel később közeli fejessel egyenlített.

A gyors gólváltás után egy ideig döntetlen maradt az eredmény, de még az első félidőben megfordították az állást a sepsiszentgyörgyiek. Ismét a horvát Debeljuh érkezett jól a labdára, és közvetlenül a kapu előteréből be is fejezte a támadást.

Ezzel még nem volt vége a hazaiak jó időszakának, a játékrész hosszabbításában újra betaláltak Isnik Alimi révén, a szünetre pedig 3–1-es vezetéssel vonulhattak.

A Rapid igyekezett visszajönni a meccsbe, büntetőt is hibázott, de az OSK is közel volt a negyedik gólhoz. A bukarestiek 17 éves kapusa időnként látványos védésekkel vetette észre magát. A helyzetek után végül a vendégek találtak a hálóba. Boriszav Burmaz könnyedén átverte a hazai védelmet, Niczulynak pedig nem volt esélye hárítani.

A továbbiakban próbálkoztak még egyenlíteni a bukarestiek, de ez már nem jött össze nekik. Az utolsó percben újra betalált a Sepsi OSK, a VAR viszont támadó szabálytalanság miatt érvénytelenítette a gólt. 3–2-s győzelmével a sepsiszentgyörgyi csapat az ötödik helyet már bebiztosította a Superligában. Még a negyedik is elérhető lehet abban az esetben, ha a Konstancai Farul nem győz ebben a fordulóban.

Sepsi OSK – Rapid Bukarest 3–2 (3–1)

OSK Aréna, Sepsiszentgyörgy

Vezette: V. Flurean

Gólszerzők: Gabriel Debeljuh (21.,39.), Isnik Alimi (45+1.), illetve Claudiu Petrila (18.), Boriszav Burmaz (63.)

Sárga lapok: M. Ștefănescu (90+4.)

Kapcsolódók

Kimaradt?