Superliga: drámai fordulatok után győzött Ploiești-en a Sepsi OSK, bejutott a rájátszásba

Bár nagy bajba került a hajrában, Gabriel Debeljuh góljával végül 2–1-re nyerni tudott a Petrolul otthonában a Sepsi OSK. Minden további eredmény kedvezően alakult a csapat számára, így ötödik helyen végzett az alapszakaszban és biztosította helyét a rájátszásban.

Véghajrájához érkezett az idei Superliga szezon alapszakasza. Pénteken eldőlt, kik folytathatják a legjobb hat csapat között a küzdelmet és kik maradnak az alsóházban.

Az utolsó forduló előtt még öt csapatnak maradt esélye a rájátszást érő helyek megszerzésére, amelyeket a Konstancai Farul és a Kolozsvári Universitatea foglalt el. A Sepsi OSK mellett a Hermannstadtnak és az Aradi UTA csapatának is esélye volt play-offba jutni. Strock együttesének mindenképpen kötelező volt a győzelem a Petrolul Ploiești otthonában, de fontos feltétel volt az is, hogy az U vagy a Farul pontot veszítsen.

Ahogyan az az utolsó körben megszokott, a hasonló célért küzdő csapatok meccseit egyidőben rendezték, péntek este 8 órától.  

Bár a Petrolul korábban már elveszette esélyét a rájátszásba jutásra, vendégként nehéz meccs várt a sepsiszentgyörgyiekre. Ennek ellenére az egyidőben pályán lévő csapatok közül az OSK tudott elsőként betalálni. Egy középpályán történt labdaszerzés után vezettek ígéretes akciót a vendégek, amelynek végén Florin Ștefan viszonylag éles szögből a kapuba lőtt. Ezen a ponton már rájátszást érő helyen állt az OSK, de még rengeteg volt hátra mindegyik meccsből.

Bár a folytatásban a Petrolul is aktív maradt támadásban, tartani tudták az előnyt Varga Kevinék. Az első fél órában nem tudott betalálni a Farul és az U sem, szentgyörgyi szempontból továbbra is kedvezően alakultak a dolgok. A Niczulyt továbbra is helyettesítő Moldovan kapusnak többször is védenie kellett, hogy az egyenlítő gólt elkerülje csapata.

A párhuzamosan zajló meccseken csak Ploiești-en és Bukarestben született gól az első félidőben. Várható volt, hogy a folytatásban valamivel több találat fog esni a találkozókon. Meg is törhette volna a jeget a Farul is a második játékrész elején, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette góljukat.

Továbbra is tartotta vezetését az OSK, fő riválisaik pedig nem tudtak elmozdulni a 0–0-ról. Húsz perccel a vége előtt már igazán közelinek tűnt a rájátszást érő ötödik pozíció. Az Universitatea képtelen volt vezetést szerezni a Voluntari otthonában, sőt, akadtak lehetőségek a hazaiak előtt is.

A 87. percben jött a hidegzuhany a Sepsi számára. Ekkor ellentámadást vezetett a Petrolul, amelynek a végén Berisha juttatta a szentgyörgyi kapuba a labdát. Ezzel ismét lecsúszott az OSK a rájátszást érő helyről és nagyon kevés ideje maradt visszakapaszkodni. Nem sok esély mutatkozott akkor erre, viszont volt még fordulat a mérkőzésben.

A hazaiak szellős védekezését követően Debeljuh került lövőhelyzetbe, ki is használta a lehetőséget. Góljával szinte utolsó pillanatban mentette meg az OSK-t. Nem született végül találat a Farul és az U meccsén sem, ezzel Bernd Storck csapata bebiztosította részvételét a rájátszásban.

Hatodikként végül a Farul jutott be, a nagyszebeniek, az aradiak és a Kolozsvári U játékosai is az alsóházban folytathatják.

Petrolul – Sepsi OSK 1–2 (0–1)

Ilie Oană stadion, Ploiești

Vezette: Andrei Chivulete

Gólszerzők: Florin Ștefan (14.), Gabriel Debeljuh (90+2.), illetve Albin Berisha (87.)

Sárga lap: T. Seto (12.), G. Grozav (55.), B. Meljers (74.), M. Huja (82,) illetve F. Ștefan (60.), D. Popsa (89.) G. Debeljuh (90+3.), Ștefănescu (90+4.)

További eredmények:

  • FC Botoșani – Konstancai Farul (0–0)
  • FC Voluntari – Kolozsvári Universitatea (0–0)
  • Dinamo Bukarest – Aradi UTA 1–0 (1–0)
  • Kolozsvári CFR – FC Hermmanstadt 1–0 (0–0)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?