Doppingeset a Sepsi OSK-nál? Diószegi szerint ez olyan, mint egy rémálom

„Mi jöhet még, nem tudom. Olyan, mint egy rémálom!” – fogalmazott személyes Facebook-oldalán Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa, miután kiderült, hogy a Cosmin Mateinek pozitív lett a doppingtesztje.

A Gsp.ro számolt be hétfőn arról, hogy a sepsiszentgyörgyiek 32 éves labdarúgójától a februárban, a Craiovai Universitateától 3-1-re elveszített meccs után vették le azt a mintát, amelyben tiltott stimulánst mutattak ki. A DigiSport szerint a szer a muskátligyökérből nyert olajban található, amely rövid ideig serkentőként hat, gyorsaságot és energiát kölcsönöz.

Az Országos Doppingellenes Ügynökség (ANAD) két napja küldte ki az értesítést, de Cosmin Mateit még nem függesztették fel, hiszen csak most kezdődött el ügyének kivizsgálása. A futballista a Sport pe surse online lapnak azt mondta, hogy ledöbbentette a hír, ő is szeretné megtudni, hogy hogyan kerülhetett a szervezetébe. „Meg voltam fázva akkoriban. Több étrendkiegészítőt, gyógyszert is szedtem” – mondta. Hadnagy Attila, a klub vezetője szerint csakis valami balesetről van szó, biztos abban, hogy nem történt szándékos doppingolás.

Fotó: Sepsi OSK/Facebook

Diószegi László a klub tulajdonosa a Gsp.ro alapján megerősítette a hírt, de leszögezte, hogy egyelőre a B-teszt eredményére várnak. „Nem tudom elhinni, hogy Matei szándékosan tiltott szert használt volna. Még nem tudtam sokat beszélni erről a csapatorvossal, de azt mondta, hogy abból, amit ő felírt, nem tartalmaz tiltott szert” – mondta.

A háromszéki egyesület tulajdonosa amúgy a hírt személyes Facebook-oldalán is megosztotta, bevallása szerint rémálomként éli meg az eseményeket. „Még pluszba a szurkolótábor se tud együtt szurkolni. Tényleg felteszem a kérdést magamnak, még meddig bírom agyvérzés nélkül?” – fogalmazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?