Két góllal kapott ki az FK Csíkszereda Bukarestben, nehéz helyzetből várja a visszavágót

Bár az első félidő után még gól nélküli döntetlenre állt a Dinamo és az FK mérkőzése, Politic duplájával végül 2–0-ra nyertek a hazaiak az osztályozó első meccsén.

Elkezdődött hétfő este a Dinamo Bukarest és az FK Csíkszereda Superligáért zajló, kétmeccses párharca. Ilyés Róbertlabdarúgócsapata rossz formában zárta a Liga2 rájátszását, ezért fontos kérdés volt, mennyire tudta összeszedni játékát a fővárosi Național Arénában rendezett meccsre.

Fotó: az FK Csíkszereda Facebook-oldala

A Dinamo igyekezett uralni a mérkőzés elejét. Gyenge Szilárdnak először a tizedik percben kellett védenie, egy perccel később nagyobb helyzet következett. Denis Politic lépett ki ziccerhelyzetben az FK kapusával szemben, de ő nagy bravúrral ismét menteni tudott. Ugyancsak helyt állt a Dinamo következő szögleténél, valóságos tűzijáték zúdult ezekben a pillanatokban a csíki kapura.

Milanov lövésénél már a kapufa segítségére is szüksége volt Gyengének. Bár a vendégek jónéhány veszélyes helyzetet megúsztak, a játék képe nem kedvezett számukra. Dzsebari részéről érkezett a székelyföldiek első lövése a 25. percben, de könnyedén fogta a kapus.

A folytatásban is adódtak helyzetek a Dinamo előtt, de az első félidőben tartotta magát a csíki csapat. Bár támadásban nem sokat tudott mutatni, egyértelműen kedvező volt számára a szünetben a gól nélküli döntetlen.

A második játékrész elején már megtört a jég, Denis Politic érkezett jól egy jó beadásra, fejese pedig Gyenge lába mellett utat talált a kapuba. Kevesebb mint fél perccel az újrakezdés után kapott gólt a Csíkszereda, ennek ellenére nem zuhant össze a csapat. Bátrabban játszott a folytatásban, többször közelítette meg a Dinamo kapuját.

Fotó: az FK Csíkszereda Facebook-oldala

Megváltozott a játék képe az első félidőhöz képest, de volt helyzete a Dinamónak az előny megduplázásához, figyelnie kellett a csíkiaknak. Nem tudta végül a védelem megakadályozni, hogy ismét betaláljanak a hazaiak. Denis Politic ismét villant, közelről védhetetlenül vágta kapuba a labdát.

2–0-nál már fontos lett volna gólt lőnnie a Csíkszeredának, mert ez az állás nem sok jóval kecsegtetett a visszavágóra. A második találatot követően Makraié volt a legnagyobb székelyföldi helyzet a meccsen, de nem találta el a kaput.

Próbálkozott még a hajrában Ilyés Róbert csapata, viszont nem tudott veszélyt teremteni. Kétgólos vereségével nem várja jó helyzetből a visszavágót, óriási bravúrra lenne szüksége ahhoz, hogy innen meglegyen a Superligába jutás.

Bukaresti Dinamo–FK Csíkszereda 2–0 (0–0)

Național Aréna, Bukarest

Vezette: R. Vidican

Gólszerzők: Denis Politic (46., 72.).

Sárga lapok: Gabriel M. (78.), illetve Szondi B.(45+1.), illetve Gal-Andrezly P. (67.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?