Kegyelmet kapott a Dinamo és az UTA, ismét lehetnek szurkolók a meccseiken

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) illetékes testülete megkegyelmezett a Dinamónak és az UTA-nak, ismét lehetnek szurkolók a hazai mérkőzéseiken. 

A döntést szerdán jelentették be, miután mindkét együttes már letudta a korábban kiszabott szankció felét. Ez tette lehetővé, hogy újra enyhítést kérjenek, azt követően, hogy fellebbezésüket április 9-én elutasította a szakbizottság.

Mint korábban írtuk, a fegyelmi bizottság eredetileg pénzbírsággal és négy hazai meccsük zárt kapuk mögötti rendezésével büntette a két együttest, mert az alapszakasz utolsó fordulójában, az egymás elleni bukaresti meccsükön az ultrák összeverekedtek.

Fotó: UTA

Ez a szankció azt jelentette a két együttes számára, hogy a SuperLiga aktuális szezonjában már nem játszhattak volna szurkolóik előtt. Kivételt jelentettek a 14 év alatti gyermekek, akik, mint ismeretes, meg is töltötték az aradi stadiont az UTA elmúlt két, hazai összecsapása alkalmával. Hasonlóan a Dinamo bukaresti meccsein is gyermekek voltak a lelátón, a továbbiakban viszont már megnyithatják a kapukat a felnőtt nézők előtt is.

A SuperLiga playout soron következő ötödik fordulójában a Dinamo az FCU Craiova, az UTA pedig a Petrolul Ploiești vendége lesz, de a hatodik fordulóban az UTA már hazai pályán fogadja a Galaci Oțelult. Az aradiak szerdai közleménye alapján a találkozón továbbra is fenntartanak majd egy lelátórészt a gyermekek számára, ugyanakkor kiemelték azt is, hogy az FRF illetékeseinek döntése értelmében egy év próbaidőn vannak, így újabb rendbontás esetén le kell majd tölteniük a most felfüggesztett büntetés másik felét is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?