Szurkolóiért és a csapatért fellebbezett az UTA

Fellebbezést nyújtott be az UTA a fegyelmi bizottság szankciója ellen. Az aradi futballklub csütörtöki közleményében azt írta, hogy a szurkolók nagy tömegéért és a csapatért fordult a fellebbviteli testülethez.

A Maros-parti együttest, mint beszámoltunk róla, 100 ezer lejes pénzbírság mellett négy zárt kapus mérkőzéssel büntették a SuperLiga alapszakaszának zárófordulójában, a Dinamo elleni idegenbeli meccsükön történt szurkolói rendbontás miatt. A szankció értelmében a bajnokság alsóházi alapszakaszában már nem szervezhetik nézők előtt a hazai meccseiket.

Fotó: UTA

Az UTA hangsúlyozta, hogy teljes mértékben elítélik az erőszakos viselkedést a stadionokban, a zéró tolerancia elvét követik. A szerdán kiszabott büntetés miatt viszont legalább tízezren bűnhődnek egy olyan maroknyi csoport miatt, amelyet „nehezen lehetne szurkolói kategóriába sorolni”. „Az UTA szurkolói piros-fehér színekbe öltöznek, nem pedig feketébe” – szögezte le a közlemény. Az írták, hogy a drukkerek nagy tömege és a csapat miatt fellebbeznek a szerdai fegyelmi határozat ellen, amelynek értelmében a Botoșani, a Hermannstadt, a Galaci Oțelul, valamint a FCU Craiova alakulatait kell üres lelátók előtt fogadniuk.

A botrányos összecsapást, amely miatt most megbüntették őket, március 8-án rendezték a bukaresti Arcul de Triumf (Diadalív) stadionban, ahol a Steaua ultrái által támogatott vendégdrukkerek és a házigazdák szurkolói többször is összetűzésbe keveredtek. Verekedés volt a meccs előtt, majd a találkozó során a pályára betörve csaptak össze egymással. Az ügyben a rendőrség is eljárást indított, a futballszövetség fegyelmi bizottsága pedig a Dinamót is négy zárt kapus mérkőzéssel és pénzbírsággal szankcionálta.

A SuperLiga playout-jának soron következő második fordulójában az UTA a Kolozsvári Universitatea vendége lesz szombaton, míg a Dinamo hétfő este fogadja a Petrolul Ploiești gárdáját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?