A legszigorúbb büntetést kapta a női játékvezetőt becsmérlő Gigi Becali

A kiszabható legszigorúbb büntetést kapta a George Becali, az FCSB tulajdonosa, amiért újfent szexista kijelentéssel bírálta egy női játékvezetőt. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) tájékoztatása alapján a fegyelmi bizottság 50 ezer lejes pénzbírságot rótt ki a piperai üzletemberre, továbbá hat hónapra eltiltotta.

A közleményből az nem derült ki pontosan, hogy a fővárosi klubtulaj mely kijelentése miatt kapta a szankciót, de a központi sajtó egyöntetűen úgy tudja, hogy a SuperLiga februári, FCSB–Botoșani összecsapást követően emeltek panaszt ellen, amiért megsértette a VAR-szobában bíráskodó Cristina Trandafirt. A találkozót ugyan a piros-kékek 3-2-re megnyerték, de Becali sajtótájékoztatón kifakadt Trandafir ellen, miután az felülbírálta a játékvezető döntését. „Szegény játkékvezető jól bíráskodott, de jött egy nő és azt mondta, hogy piroslap. Hát, ha egyszer egy nőt teszel oda bíráskodni. Mindenki megbolondult? Küld a nőket a nőkhöz, a férfiakat a férfiakhoz. Ez egy harc. A férfiak harcát bírálják férfiak. (…)” – mondta, hozzátéve, hogy ő mindenkinél jobban szereti a nőket, nem akarja lekicsinyíteni őket. Trandafirra sem haragszik, hiszen egy templomba járnak, de „szegény” nem értette meg, hogy nem szabad a férfiak felett bíráskodnia.

Fotó: George Becali/Facebook

Becalinak nem ez volt az első ilyen típusú kirohanása, emlékezetes, hogy tavaly például Iuliana Demetrescu szerepvállalását illette szexista sértéssel.

Becali viszont továbbra sem tartja sem szexistának, sem pedig sértőnek a kijelentéseit, ahogyan kedden a Fanatiknak mondta: ő egyszerűen elmondta a véleményét, ezért aberrációnak tartja a büntetést. „Amit az isten teremtett, az marad, az életem árán is kitartok a mellett. Hát, hogy a nők a férfiak között sétáljanak labdarúgómeccsen? Ezek sötét elmék, ez a véleményem. (…) Nincs jogom hozzá? Nekem is azt kell valljam, amit te, mert különben elítélnek? (…) Ez nem sértés. Nem is értem. Nektek más mentalitásotok van, másféle életstílusotok, de amikor látom a nőt a férfiak között szaladni… Isten ments. (…) Mások is látják. Hogyan lehetséges, hogy a nő szélben lebegő csöcsökkel szalad a férfiak mellett. Mi ez a keveredés? Miért kell el? Nincs elég férfi? Miért nem megy a nő a nőkhöz, a férfi pedig a férfiakhoz bíráskodni” – idézte a klubtulajt a Fanatik. Becali hozzátette, ördögi mentalitásra vall a mostani világpolitika, amelyik nemeket összemossa, de a leginkább az zavarja, hogy egy a véleménye miatt büntették meg.

Be is jelentette, hogy fellebbez majd a szankció ellen, mert szerinte mindig a legnagyobb bírságot róják ki rá, mert tudják, hogy van miből kifizetnie. „Menjetek el dolgozni, kapálni, mert arra vagytok jók” – üzente a klubtulajdonos a testület tagjainak.

Becali visszaesőnek számít, további szabálysértése esetén pedig akár még pontlevonással is büntethetik az FCSB-t. Pedig egészen közel jár a bajnoki címszerzéshez, amelyet persze ha sikerül kiharcolnia, azt a tulajdonos nem ünnepelheti a csapattal a pályán a fegyelmi bizottság szankciója miatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?