SuperLiga: érvényesült a papírforma az örökrangadón

Az FCSB labdarúgócsapata győzött a SuperLiga Dinamo elleni örökrangadóján, az alapszakasz 17. fordulójában. A Kolozsvári CFR ezalatt csak gól nélküli döntetlent ért el otthon az UTA ellen, így a Rapid hétfőn megelőzheti az összetettben, ha felülmúlja a Kolozsvári Universitateát.

Fotó: FCSB

Florinel Coman 52. percben szerzett góljával a listavezető FCSB 1-0-ra legyőzte a Dinamót a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. A vasárnap esti, bukaresti örökrangadón a Ștefan cel Mare úti együttes volt a házigazda a Național Arénában, de a kieső helyen álló együttes újabb veresége miatt immár sorozatban tizenegy forduló óta nyeretlen és a mezőny leggyengébb támadójátékát jegyzi. Emiatt is bosszúsak a szurkolók, akik a csapat „sírásójának” nevezték Ovidiu Burcăt. Az edző kiemelte: a drukkerek hozzászoktak ahhoz, hogy a Dinamo sikeres és sorra nyeri a bajnokságokat. „De az a Dinamo meghalt. (…) A Dinamónak szép története van, de már nincs olyan háttere, mint régen. Az embereknek meg kell érteniük, hogy most más időket élünk” – mondta.

Az FCSB-t edző Elias Charalambous szerint bár a Dinamo kieső helyen áll az összetettben, nehéz meccsre számítottak. „Az ilyen típusú mérkőzések mindig nehezek. (…) Ez a győzelem sokat segít majd a jövőben, főleg mentálisan. (…) Ha átfogóan nézzük a SuperLiga-mérkőzéseket, láthatjuk, hogy nincs jelentős különbség az alsó és felsőházi csapatok között. Mindegyik együttesnek van minőségi játékosa” – nyilatkozott az örökrangadót követően. Kiemelte a gólszerző Florinel Coman teljesítményét, ugyanakkor azt is, hogy a hajrában kialakított helyzeteikből további találatok is születhettek volna.

Ugyanebben a 17. fordulóban szenvedett újabb vereséget a címvédő Konstancai Farul a Voluntari vendégeként, de a Kolozsvári CFR sem bírt házigazdaként az UTA-val, gól nélküli döntetlenje miatt pedig megelőzhető őt a Rapid, amennyiben hétfő este legyőzi a Kolozsvári Universitateát.

SuperLiga, 17. forduló:

  • Hermannstadt–Poli Iași 0-0
  • Petrolul Ploiești–Botoșani 2-1
  • Voluntari–Konstancai Farul 4-2
  • Kolozsvári CFR–UTA 0-0
  • Galaci Oțelul–Craiovai Universitatea 1-3
  • Dinamo–FCSB 0-1
  • Craiovai FCU–Sepsi OSK (hétfő, 17.30 óra)
  • Rapid–Kolozsvári Universitatea (hétfő, 20.30 óra)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?