FRISSÍTVE: Megismerte negyedik Eb-ellenfelét a Kolumbiával barátságos meccset vívó Románia – teljes az mezőny

Bár Izland labdarúgó-válogatottja vezetést szerzett Ukrajna ellen az Európa-bajnokság pótselejtezőjének kedd esti döntőjében, végül mégis a papírforma érvényesült a playoff B ágán és az ukránok 2-1-re győzve jegyet váltottak a németországi kontinensviadalra.

Velük lett tehát teljes a Romániát soraiban tudó E csoport, ahol még Belgium és Szlovákia játszik majd a nyári seregszemlén.

Arról már írtunk, hogy a selejtezők C ágának győztese meglepetésre Grúzia lett, amelyik a görögök legyőzésével története során először kvalifikált Európa-bajnokságra. Az F kvartettben, Törökország, Portugália és Csehország társaságában szerepel majd a csoportkörben.

A mezőny este még a Wales–Lengyelország csata végére várt. Ennek a találkozónak a rendes játékideje szintén gól nélküli döntetlennel zárult, így hosszabbítást rendeltek el. Gól akkor sem esett, így büntetők döntöttek az Eb-szereplésről. A tizenegyespárbajt Lengyelország nyerte meg 5-4-re. A németországi seregszemlén a D csoportban, Ausztriával, Hollandiával és Franciaországgal játszik majd.

Románia különben Madridban játszott este barátságos mérkőzést Kolumbia válogatottjával. A dél-amerikai együttes már az ötödik percben megszerezte a vezetést Jhon Cordoba révén, majd Jhon Arias növelte az előnyüket a 36. percben. A 80. percben már 3-0-ra vezetett a Nestor Lorenzo szövetségi kapitány gárdája Yaser Asprilla találata után, de a hajrára felélénkültek Edward Iordănescu tanítványai, Ianis Hagi és Florin Tănase pedig révén 3-2-es vereségre „szépítették” az eredményt.

A kedd esti barátságos mérkőzések alkalmával, mint ismeretes, Magyarország 2-0-ra legyőzte hazai pályán Koszovót, ugyanakkor Marco Rossi legénységének majdani Eb-ellenfelei közül Németország 2-1-re verte a hollandokat, míg Skócia 1-0-ra kikapott az északírektől. Románia Eb-ellenfelei közül Belgium 2-2-es döntetlenre mérkőzött Angliával, Szlovákia pedig Norvégia ellen ért el 1-1-et. Franciaország Chilével gyakorolt, és nyert 3-2-re, Svájc pedig az íreket múlta felül 1-0-ra. Nagyon csúnyán kikaptak ugyanakkor a törökök, akik 6-1-es vereséggel távoztak Ausztriából.

A 2024-es németországi labdarúgó-Európa-bajnokság csoportbeosztása
  • A csoport: Németország (házigazda), Skócia, MAGYARORSZÁG, Svájc
  • B csoport: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia
  • C csoport: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia
  • D csoport: Lengyelország, Ausztria, Hollandia, Franciaország
  • E csoport: Belgium, Szlovákia, ROMÁNIA, Ukrajna
  • F csoport: Törökország, Grúzia, Portugália, Csehország
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?