Szoboszlai ismét gólt szerzett, Koszovót is legyőzték a magyarok

Döcögős első félidő után összeszedte magát és 2–0-re verte Koszovót hazai pályán a magyar válogatott. A csapatkapitány Szoboszlai Dominik mellett ezúttal Nagy Zsolt is betalált, ezzel a sikerrel tizennégy mérkőzés óta veretlen a magyar nemzeti tizenegy.

Pénteken győzelemmel zárta első felkészülési meccsét a magyar csapat Törökország ellen, a játék viszont nem volt igazán meggyőző. Marco Rossi a koszovóiak elleni keddi találkozóra hét helyen is változtatott a kezdőn. Bekerült a védelembe a legutóbb csereként bemutatkozó Dárdai Márton is.

A mérkőzés első néhány perce eseménytelenül telt, egészen a hetedikig, amikor a koszovói kapus rossz passza után Szoboszlai Dominik csapott le a labdára, gólhelyzet viszont nem alakult ki belőle. A túloldalon viszont Zhegrova megpattanó lövése nem sokkal ment a kapu mellé.

Fotók: MTI

A történtek ellenére nem élénkült meg a találkozó az első negyedórában, a vendégek pedig egyáltalán nem szorultak háttérbe mezőnyjátéban, nem is számíthatott feltétlenül könnyű mérkőzésre a közönség. A török meccshez hasonlóan ezúttal sem alakított ki helyzeteket a magyar válogatott, harminc perc alatt sem történt sok említésre méltó a pályán.

Egészen a félidő végéig hasonló maradt a játék képe. Mindössze néhány alkalommal jutottak a koszovói kapu közelébe a hazaiak, veszélyeztetni pedig egyáltalán nem tudtak, ahogy a vendégek sem. Nyilvánvaló volt mindenki számára, hogy sok változtatásra van szükség.

Marco Rossi változtatott is a csapaton, Varga Barnabás, Kleinheisler László és Schäfer András érkezett a pályára. Néhány perc alatt érződött is a változás a csapat játékán. Bolla jól sikerült lövését a koszovói kapusnak kellett kitornásznia. Érezhetően harcosabban kezdtek küzdeni a labdákért a hazaiak, az volt a kérdés, lesz-e ennek eredménye hosszútávon.

Hamar megjött erre a válasz, az 58. percben Schäfer András lépett ki szabadon és jó ütemben passzolta be a labdát Szoboszlainak, aki közelről góllal tudta befejezni az akciót. Megtört ezzel a jég a mérkőzésen, várható volt, hogy a koszovóiak támadóbb szellemben próbálnak meg játszani, így a magyarok előtt is több terület nyílhat.

Nem kellett sokat várni a következő magyar helyzetre, a 65. percben szép összjáték után Nagy Zsolt veszélyeztetett, Murics kapus védeni tudott. Nem voltak teljesen ártalmatlanok a koszovóiak sem, néhány támadást lövéssel tudtak befejezni.

Összeségében ekkor már ura volt a helyzetnek a magyar csapat, úgy tűnt, hasonlóan alakulthat a mérkőzés forgatókönyve, mint a törökök ellen. Ez a meccs viszont tartogatott még találatot. Saját térfelélükről vezettek szép támadást a magyarok. Az előre húzódó Lang Ádám jó érzékkel passzolt Nagy Zsoltnak, aki ki is használta a lehetőséget. Találatával 2–0-ra változott az eredményjelző, a meccs pedig eldőlt.

Ezzel a győzelemmel tizennégyre nőtt a vereség nélküli mérkőzések száma, ami világviszonylatban is nagyon komoly szériának számít.

Magyarország – Koszovó 2–0 (0–0)

Puskás Aréna, Budapest

Vezette: Ovidiu Hațegan (Románia)

Gólszerzők: Szoboszlai Dominik (58.), Nagy Zsolt (86.)

Sárga lapok: A. Rrahmani (74.) F. Aliti (80.), V. Berisha (82.), F. Hadergjonaj (87.), M. Vojvoda (90+1.)

Szövetségi kapitányok: Marco Rossi, illetve Franco Foda

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kimaradt?