Iordănescu: „ez a lelkes generáció győzelme”

Huszonnégy év után Európa-bajnoki mérkőzést nyert Románia labdarúgó-válogatottja. Kiemelkedő és emlékezetes eredmény ez, amely érthető büszkeséggel töltötte el a főszereplőket, miközben szurkolók tízezreinek adott okot az ünneplésre.

Emlékezetes, történelmi győzelem ez, mondta Edward Iordănescu szövetségi kapitány is a sajtótájékoztatón, miután Románia labdarúgó-válogatottja 3-0-ra legyőzte Ukrajnát az Európa-bajnokságson. Soha korábban ilyen egyértelmű sikert nem aratott még román válogatott a kontinensviadalakon, főleg, hogy korábban csak egy találkozót nyertek, azt is 2000-ben. Akkor Angliát verték 3-2-re. A mostani siker kapcsán a szakvezető a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a szurkolóknak hála úgy érezte magát, mintha hazai pályán harcolták volna ki. Meglátása szerint ennek a generációnak nincsenek határai, szívvel-lélekkel játszanak, ezért kijelentette: „ez a lelkes generáció győzelme” volt.

Fotó: frf.ro

A mérkőzés legjobbjának Nicolae Stanciut választották. Bevallása szerint meghatódott a szurkolók biztatásán, és kiemelte, hogy a válogatott történetének második Eb-győzelme lévén megérdemelt az ünneplés. „A lányaim születését leszámítva ez életem legboldogabb napja. Azt hiszem, hogy amit ma átéltünk nem hiszem, hogy megismételhető. Ez felülmúlhatatlan” – mondta.

Főleg, hogy ez egy olyan győzelem, amelyre kevesen számítottak. Érkeztek is a gratulációk, még Klaus Iohannis államfő is Facebook-oldalán gratulált a „trikolóroknak” az elért eredményért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?