Foci Eb: Őrült végjátékban szerzett góllal győzte le Skóciát a magyar válogatott, reménykedhet a továbbjutásban

Az utolsó percekig kiesésre álltak a magyarok a skótok ellen, Csoboth Kevin viszont egy ellentámadást követően eldöntötte a meccset, a következő napok eredményei döntenek arról, folytathatják-e az Eb-t. A mérkőzésen ijesztő jeleneteket éltek meg a szurkolók, Varga Barnabás percekig lent maradt a földön, de eszméleténél volt, amikor elhagyta a pályát.

Győzelmi kényszerben lépett pályára harmadik csoportmeccsén a magyar válogatott Skócia ellen. Szoboszlaiék első két mérkőzésük után pont nélkül, 1–5-ös gólkülönbéggel álltak, így semmiképpen nem biztosíthatták be ma este a továbbjutást.

A mérkőzéssel egyidőben játszották a német-svájci meccset Frankfurtban. Bár a házigazda csapat már a találkozó előtt biztos lehetett a továbbjutásban, a csoportban való helyezése még kérdés volt.

Mindkét válogatott harcosan kezdte a mérkőzést. Az első magyar lövésre a 8. perc elejéig kellett várni, ekkor Bolla kínálta meg a skótok kapusát, Gunnt egy távoli lökettel, amelyet kisebb bizonytalanság után védeni tudott.

Fotó: MTI

Nem alakultak ki nagy helyzetek az első húsz percben, a magyar többször szabálytalansággal állították meg a skót akciókat. Látványosan keveset volt a labda Rossi csapatánál, de a védelem néhány összegyűjtött sárga lap árán tartotta magát.

Az első fél óra után Szoboszlai próbálkozott távolról szabadrúgással, lövése a blokkról pattant szögletre. Lassan kezdett feljönni játékban a magyar csapat, de a nagy lehetőségek továbbra is hiányoztak. A félidő végéhez közeledve Szoboszlai sokkal közelebbről próbálkozhatott szabadrúgással, ezúttal a beadást választotta, ami meg is találta Orbánt, de ő a kapu fölé fejelte a labdát. Valószínűleg lesállás előzte meg a passzt, a gól tehát nem lett volna érvényes.

Gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok, mindkettejük számára sürgőssé vált a második félidőre a gólszerzés. A magyar válogatott kapcsolt rá elsőként a szünet után, Sallai lövését meg tudta fogni a skót kapus.

Továbbra sem alakultak ki nagy helyzetek a kapuk előtt, de kinyílt a mérkőzés az első félidőhöz képest. A 70. perchez közeledve nagy ijedség ült ki a szurkolók arcára, Varga Barnabás ugyanis a kapussal való ütközés után percekig lent maradt a földön, az orvosi stábnak pedig be kellett rohannia a pályára. A válogatott csatára magánál volt, amikor levitték a pályáról, ami megkönnyebbülésre adott okot.

A történtek után mindkét csapat elkezdett kockáztatni a győzelemért, nagy rohanás kezdődött a pályán, a szövetségi kapitányok, pedig mindenkit pályára küldtek, akitől gólveszélyt vártak. Továbbra is nagyon kevés lövéssel tudtak próbálkozni a csapatok.

Fotó: MTI

Varga sérülése miatt tíz perces hosszabbítást mutatott fel a negyedik játékvezető, amelynek elején Ádám Martin adott jó passzt Szoboszlainak, lövését viszont védte a kapus. Egy perccel később Csoboth került még nagyibb helyzetbe, de a kapufát találta el.

Az utolsó percekre fordulva Gulácsinak is védenie kellett, a skótok pedig fent tudtak maradni a magyar tizenhatos előtt, egy gyors magyar ellentámadás után viszont Csoboth Kevin betalált a skót kapuba, eldöntve ezzel a mérkőzést,

A drámai végjáték után a magyar csapat harmadik helyen végzett a csoportban és reménykedhet a következő napok kedvező eredményeiben.

Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló

Magyarország–Skócia 1–0 (0–0)

MHP Aréna (Stuttgart)

Játékvezető: Facundo Tello (Argentína)

Gólszerző: 90+10. perc

Sárga lapok: C. Styles (18.), W. Orbán (26.), Schäfer A. (44.), Kleinheisler (80.) illetve S. McTominay (51.)

Svájc–Németország 1–1 (0–1)

Deutsche Bank Park (Frankfurt)

Vezette: Daniele Orsato (Olaszország)

Gólszerzők: Dan Ndoye (28.), illetve Niclas Fülkrug (90+2)

Sárga lapok: D. Ndoye (25.), G. Xhaka (67.), S. Widmer (81.), illetve J. Tah (38.)

Az A csoport végeredménye:

1. Németország (továbbjutott) 3 2 1 0 8-2 7
2. Svájc (továbbjutott) 3 1 2 0 5-3 5
3. MAGYARORSZÁG 3 1 0 2 2-5 3
4. Skócia 3 0 1 2 2-7 1
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?