banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Gól nélküli döntetlent játszottak az angolok a szlovénokkal, nem kedvezve a magyar esélyeknek

A németországi labdarúgó-Európa-bajnokság eddigi egyik legeseménytelenebb meccsét játszotta Anglia és Szlovénia, mindkét kedd esti meccs 0–0-val ért véget. Ezzel továbbjutottak a dánok és a szlovénok is, a szerbek pedig kiestek.

Magyar szempontból rendkívül fontos mérkőzést játszottak Kölnben az angolok és a szlovénok, ugyanis Southgate csapatának győzelmére lett volna szükség ahhoz, hogy Szoboszlaiék továbbjussanak a csoportkörből.

Fotó: az angol futball-válogatott Facebook-oldala

Az angolok eddig mutatott játékát nézve, nem lehetett arra számítani, hogy lerohanják majd a szlovénokat, nem is tették meg, az első negyed órában csendben folydogált a mérkőzés. Úgy tűnt, első veszélyes támadásukból gól születhet. Egy szépen kijátszott akció után Saka talált közelről a kapuba, de a neki passzt adó Foden lesen kapta a labdát, így nem lehetett érvényes a találat.

A lesgólt leszámítva alig volt próbálkozásuk az angoloknak az első fél órában, amelynek végén Kane kínálta meg a szlovénok kapusét, Oblakot egy lövéssel, de ő könnyen védeni tudta. A félidő végéhez közeledve szintén a Bayern csatára adódott lehetőség, viszont ő kicsivel lemaradt a beadott labdáról.

Mindkét mérkőzésen döntetlen volt az állás a szünetben, ami az angolok mellett a szlovéneknek és a dánoknak is kedvezett, a szerbek viszont kieső helyen álltak.

A második félidőt ugyanúgy folytatták az angolok, ahogyan az elsőt abbahagyták, labdatartással és passzív játékkal. Hatékonyan lezárták a szlovénok a területeket, ritkán forgott veszélyben a kapujuk. Bár egyre inkább telt az idő, továbbra sem változott meg a mérkőzés képe.

Még egyetlen lehetőség adódott az angolok előtt a hosszabbításban, Palmer lövését viszont simán védte Oblak. Mindkét helyen gólnélküli döntetlennel zárult a mérkőzés, ezzel a magyarok továbbjutásáról a szerdai játéknap fog dönteni.

Anglia – Szlovénia (0–0)

RheinEnergie Stadion, Köln

Vezette: Clément Turpin (francia)

Szerbia – Dánia (0–0)

Alliánz Aréna

Vezette: Francois Letexier (francia)

A C csoport végeredménye:

1. Anglia (továbbjutott) 3 1 2 0 2-1 5
2. Dánia (továbbjutott) 3 0 3 0 2-2 3
3. Szlovénia (továbbjutott) 3 0 3 0 2-2 3
4. Szerbia 3 0 2 1 1-2 2
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?