Kik játsszák az Eb-döntőt a mesterséges intelligencia szerint?

Szombat koraeste kezdődik a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság kieséses szakasza a nyolcaddötőkkel, ahol Románia majd kedden találkozik a hollandokkal. A csoportkör után kialakult ágrajz tovább szűkítette a párosítások lehetőségét a folytatásra, a külföldi sportsajtó szerint pedig már a mesterséges intelligenciát is „megkérdezték” arról, hogy kik játsszák idén a finálét.

A DigiSport alapján az AS arról cikkezet, hogy a mesterséges intelligencia a válogatottak eddigi szereplését és játékoskereteik értékét vette figyelembe. Ez alapján Spanyolország–Anglia döntőt vár az idei Eb-n.

Fotó: UEFA

Ismeretes, hogy Luis de la Luente szövetségi kapitány együttese az egyedüli, amelyik hibátlan mérleggel teljesítette a csoportkör, ráadásul a három mérkőzés során még gólt sem kaptak, holott a címvédő Olaszországgal, a korábban vébé-ezüstérmes Horvátországgal és az Eb-k történelmének leggyorsabb gólját jegyző Albániával szerepeltek azonos kvartettben.

Anglia ugyancsak megnyere a Dániával, Szlovániával és Szerbiával teljes csoportkát, de csak 5 pontot gyűjtött. Gareth Southgate keretében viszont olyan sztárjátékosok szerepelnek, akiket nem lehet alábecsülni és emlékezetes, hogy már a torna kezdete előtt is a főesélyesek sorába tartoztak.

Az Eb-nyolcaddöntők szombat este kezdődnek Svájc–Olaszország (19 óra) és Németország–Dánia (22 óra) mérkőzésekkel.

Azt követően Anglia–Szlovákia (vasárnap, 19 óra), Spanyolország–Grúzia (vasárnap, 22 óra), Franciaország–Belgium (hétfő, 19 óra), Portugália–Szlovénia (hétfő, 22 óra), Románia–Hollandia (kedd, 19 óra), Ausztria–Törökország (kedd, 22 óra) párosítás szerint játszanak.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?