Marco Rossi: „mindenkinek meg kell értenie, hogy nem lehet ennyire rosszul kezdeni”

Csalódottsággal, idő előtt zárult a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság Magyarország válogatottja számára, amelyik az A csoportban Németország és Svájc mögött a harmadik helyen zárva nem jutott tovább a kieséses szakaszra.

Sorsa, mint ismeretes, szerda késő este pecsételődött meg, miután Grúzia váratlanul legyőzte Portugáliát. Marco Rossi, a magyarok szövetségi kapitánya csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy senkivel sem beszélt a szerdai meccseket követően. „Három napot csak tétlenül várnunk kellett az eredményekre. Ezen a szinten bárki legyőzhet bárkit, ha egy csapat nem a legjobbját nyújtja” – mondta az MTI alapján leplezetlen csalódottsággal az 59 éves szakember.

Fotó: mlsz.hu

Szerint most nehéz a rövid- vagy hosszútávú jövőről beszélnie, előbb pihennie kell, hogy teljesen kitisztítsa a fejét. Ahogy fogalmazott, egyáltalán nem élvezte az Eb-t, ami elsősorban a rossz rajtnak tulajdonítható, mert így számára sokkal stresszesebb volt, mint a három évvel ezelőtti. Azt pozitívumként értékelte, hogy a svájciak elleni nyitómérkőzés szörnyű első félideje után a válogatott képes volt felállni és a folytatásban jobb teljesítményt nyújtani.

„Remélem, negyven év elteltével sikerül újra kiharcolni a vb-részvételt, de mindenkinek meg kell értenie, hogy nem lehet ennyire rosszul kezdeni. Ezen a szinten ilyen ellenfelekkel szemben, muszáj jól kezdeni és még jobban kell befejezni a sorozatot. De összességében nem akarom kritizálni a játékosokat, mivel megtették, ami tőlük tellett. Azt látni kell, hogy többen nem a legjobb állapotban érkeztek a tornára, ez az egyik oka, hogy nem jutottunk tovább” – idézte Rossit az MTI.

Fotó: mlsz.hu

Rossi az egyetlen örömteli pillanatnak a skótok ellen 1-0-ra megnyert találkozó lefújását nevezte, de ez a boldogság is csak rövid ideig lett úrrá rajta. Arra a kérdésre, hogy bármit változtatna-e utólag, úgy felelt, hogy nagy dolgokat nem, de Nego Loic, Balogh Botond és Horváth Krisztofer sérülése miatt változtathatott volna a keret összetételén, ugyanakkor ez a válogatott teljesítményét összességében nem befolyásolta.

Magyarország – amelyik három pontja ellenére, gyengébb gólaránya miatt – a csoportharmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen végeztek. Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak Rossi tanítványai, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött, emlékeztett a hírügynökség.

Magyarország legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényének rajtján Németország vendége lesz Düsseldorfban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?