Iordănescu: „Emelt fővel, de megtört szívvel távozunk”

„Emelt fővel, de megtört szívvel távozunk” – mondta Edward Iordănescu, miután Románia 3-0-ra kikapott Hollandiától a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság kedd koraesti nyolcaddöntőjében.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta: mindent megtettek ezen a meccsen, és bár egy nagyon szép történet most véget ér, a romániai labdarúgás számára ez egy új kezdetet jelenthet.

Megköszönte tanítványainak az odaadását, és szerinte saját határaikat is túlszárnyalták ezen a tornán. „Nagyon nehéz egyetlen nyár alatt ledolgozni több évtizedes lemaradásunkat a holland futballhoz képest. Köszönön a fiúknak, büszke vagyok rájuk és elnézést kérek a szurkolóktól, amiért nem sikerült felemelkednünk az ő szintjükre. Ők Európa bajnokai, mi nem vagyunk. Talán a jövőben” – fogalmazott Iordănescu.

Fotó: frf.ro/archív felvétel

Értékelésekor kiemelte, hogy az első húsz percben megpróbálták meglepni az ellenfelet, jó iramot diktáltak, agresszívek voltak, de ellenfelük az első helyzetből gólt szerzett. „Láthatták, minden egyes góljuk egyéni akcióból született. Nagyon jók. Mi beleadtunk mindent, amit tudtunk” – mondta.

Sajtóbeszámolók alapján amúgy a müncheni stadionban lévő szurkolókat a válogatott nem „haragította magára”, a lefújást követően is bátorították a játékosokat, és megköszönték nekik a játékot.

Marcel Ciolacu kormányfő Facebook-oldalán mondott köszönetet a válogatottnak. „Ismét sikerült egyesítenek a románokat. Romániának van jövője!” – fogalmazott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?