banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Izgalmas mérkőzésen ejtették ki a törökök az osztrákokat, teljes a legjobb nyolc mezőnye

Már az első percben előnybe kerültek a törökök az osztrákok ellen, végül 2–1-re nyerték meg a számos eseményt hozó mérkőzést. A negyeddöntőben Hollandiával mérhetik össze erejüket az elődöntőbe jutásért.

Utolsó nyolcaddöntőjéhez érkezett a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság, kedd este Törökország és Ausztria küzdött meg egymással a legjobb nyolc utolsó kiadó helyéért.

Villámgyorsan vezetést szereztek a törökök a lipcsei meccsen, első lehetőségüknél az osztrák kapus a gólvonalról piszkálta ki a labdát Demiral elé, aki kíméletlenül bebombázta azt a hálóba. Ausztriának majdnem azonnal összejött az egyenlítés, egy veszélyes lövést követően néhány perc múlva a gólvonallal párhuzamosan gurult el a labda, végül egyik helyzetből sem lett találat.

Demiral duplázott az osztrákok ellen | Fotó: Agerpres/EPA

Az Európa-bajnokság egyik legjobb kezdését követően igyekeztek lassítani a játékot a törökök, az első negyed órában irányítani is tudták a meccset. Ennek ellenére továbbra is aktívak maradtak támadásban, nyomást helyezve ezzel az osztrákokra.

Nem tudott kibontakozni Ausztria az első fél órában, a meccs eleji helyzeteket leszámítva veszélytelenek voltak a török kapura. Egészen a félidő végéig tudta tartani előnyét Montella csapata, ekkor Baumgartner előtt adódott kisebb lehetőség, ő viszont a kapu mellé lőtt.

A szünetet követően támadóbb felfogásban kezdték a második félidőt az osztrákok, Arnautovics révén meg is volt az első nagy helyzetük. Egyre inkább veszélyesnek tűntek az akcióik, de egyenlíteni nem sikerült, a törökök pedig ismét előre húzódtak.

Arda Güler szögletét követően ismét az első gól szerzője, Merih Demiral tudott eredményes lenni, közelről fejelte kapuba a labdát, megduplázva ezzel csapata előnyét. Ezen a ponton már igazán sürgőssé vált Ausztriának a gólszerzés, sikerült is gyorsan szépíteniük.

Szintén egy szöglet után tudtak eredményesek lenni, Gregoritsch remekül érkezett a kapu elé lefejelt labdára és magabiztosan használta ki a helyzetet. Ismét csak egygólos hátrányban támadhattak az osztrákok, de az idő nem nekik kedvezett.

A nagy nyomás ellenére szervezetten védekeztek a törökök, nem hagyva tiszta helyzetet Sabitzeréknek. Az utolsó pillanatban mégis egyenlített volna Ausztria, Baumgartner lövésénél viszont nagyot védett a török Günök, ezzel bebiztosítva csapatának a győzelmet és a továbbjutást.

Ezzel kialakult az Eb legjobb nyolc csapatának mezőnye, a negyeddöntőben Németország Spanyolországgal, Svájc Angliával, Franciaország Portugáliával, Törökország pedig Hollandiéval játszik.

Törökország–Ausztria 2–1 (1–0)

Red Bull Aréna, Lipcse

Vezette: A. Soares Dias (portugál)

Gólszerzők: Merih Demiral (1., 59.), illetve  Michael Gregoritsch (66.)

Sárga lapok: Orkun Kökcsü (11.), Ismail Yuksek (42.), illetve R. Schmid (38.), P. Lienhart (52.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?