Ismert a spanyol-angol döntő bírója

Francia bíró fújja majd a sípot a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság vasárnap 22 órakor kezdődő döntőjén: a csütörtöki bejelentés alapján Francois Letexier lesz a játékvezető a spanyol–angol mérkőzésen.

Spanyolország, mint ismeretes, a házigazda Németországot, Anglia pedig Hollandiát ejtette ki az elődöntőben 2-1-es győzelemmel. A britek sorozatban a második Eb-fináléjukra készülhetnek, miután három évvel ezelőtt szétlövéssel elbukták azt az olaszokkal szemben. Eddig még soha nem nyertek kontinensviadalt. Spanyolország ellenben az örökranglista élén áll az aranyérmek tekintetében, 1964-ben, 2008-ban és 2012-ben is magasba emelhette a Henri Delaunay serleget.

Fotó: Agerpres/EPA

A berlini döntő előtt a 35 éves francia bíró – akinek a munkáját az ugyancsak francia Cyril Mugnier és Mehdi Rahmouni partjelzők – három meccset irányított az idei Eb-n. Letexier volt a játékvezető a horvát–albán és a dán–szerb csoportmeccseken, valamint a spanyol–grúz nyolcaddöntős találkozón is.

Pályafutása során legutóbb az elmúlt idény Bajnokok Ligája-fináléjában, a Real Madrid és a Borussia Dortmund meccsen volt a negyedik bíró, míg tavaly a Manchester City–Sevilla találkozón bíráskodott az Európai Szuperkupán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?