Szabályváltást üdvözölne a spanyol kapitány

Módosítana az Európa-bajnokságok versenykiírásán Luis de la Fuente. Spanyolország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya üdvözölné, ha a kieséses szakasz kezdetén, a nyolcaddöntök és a negyeddöntők esetében eltörölnék a hosszabbítást és ha a rendes játékidő döntetlennel zárulna, akkor egyből szétlövéssel döntenének a továbbjutásról.

Spanyolország ugyanis megtapasztalata a ráadáspercek terhét a negyeddöntőben, amikor is hosszabbításban győzte le a házigazda németeket az idei kontinensviadalon. De la Fuente bevallása szerint tanítványait ez megviselte, sokkal kipihentebbek lennének, ha pénteken nem kellett volna 120 percen át játszaniuk. „Egy olyan megterhelő tornán, mint az Eb, talán jó lenne átugrani ezeken a hosszabbításokon” – mondta a DPA beszámolója alapján. A szakember szerint a hosszabbításokat meg lehetne hagyni az elődöntőre és a fináléra, a játékosok így frissebbek lennének ahhoz, hogy látványosabb futballt mutassanak.

Fotó: A spanyol labdarúgó-válogatott Facebook-oldala

Spanyolország, mint ismeretes, kedden 22 órakor Franciaország ellen lép pályára a müncheni elődöntőben. Nem lesznek viszont „hátrányban” Mbappéékkel szemben, hiszen a gallok ugyancsak hosszabbítás után, ráadásul büntetőkkel jutottak tovább a portugálok elleni negyeddöntőből. A nyolcaddöntőben amúgy két meccs, az angol–szlovák és a portugál–szlovén találkozón kellett kétszer tizenötperces ráadás, míg a negyeddöntőben a már említett két összecsapás mellett az angol–svájci mérkőzés is hosszabbítás után, szétlövéssel ért véget. Az angolok is sorozatban kétszer is extra játékidő után jutottak tovább a legjobb négy közé, amikor is szerdán 22 órától a hollandokkal játszanak Dortmundban.

A hírügynökség rámutatott, hogy a németországi Eb-vel egy időben zajló Copa Amerikán csak a döntőben van szükség esetén hosszabbítás, előtte egyből tizenegyesrúgásokat tartanak, ha a rendes játékidő döntetlennel végződnek. Az amerikai kontinensviadalon különben romániai idő szerint szerda hajnalban 3 órakor rendezik az Argentína–Kanada elődöntőt, míg július 11-én, ugyancsak hajnali 3 órakor Uruguay–Kolumbia mérkőzés lesz a fináléért. A Copa Americán különben Argentína, Kanada és Uruguay is büntetőkkel jutott tovább a negyeddöntőből.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?