Dobogón maradt a székely futballakadémia

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) nyilvánosságra hozta a hazai futballakadémiák legfrissebb rangsorát, amelyen az FK Csíkszereda utánpótlásképzése változatlanul a második helyen szerepel, a töretlenül első Konstancai Farul mögött.

Változott ugyanakkor a harmadik helyezett: a Kolozsvári Universitatea taszította le a dobogóról az FCSB-t, amelyik kevéssel ugyan, de még megelőzi a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK akadémiáját.

Illusztráció: FK Csíkszereda

A top tízben, a 7. helyen áll a Kolozsvári Viitorul akadémiája is, míg a Kolozsvári CFR a tízedik – a Craiovai U 1948 és a Steaua mögött. Az erdélyi alakulatok közül az UTA utánpótlásképzését a 13. helyre rangsorolták, míg a Brassói Kids a 14.

Mint beszámoltunk róla, a kormány memorandumot fogadott el a múlt héten, amely alapján állami támogatást ígért a hazai futballakadémiáknak. Az FRF közölte, hogy azt javasolták, hogy a ranglista húsz legjobb utánpótlásképzése részesüljön szubvencióban.

Fotó: frf.ro/képernyőmentés

Az erdélyi alakulatok közül a Temesvári Poli és a Temesvári Ripensia is a top 20-ban szerepel.

Az FRF emlékeztett arra, hogy ez a tízedik alkalom, hogy az akadémiákat rangsorolják. A 2023-as esztendőre vonatkozó kiértékelés alapján összesen 124 klub szerepelt az FRF korosztályos tornáin, kilenc együttessel több, mint egy évvel korábban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?