Mégis lesz feljutási joga a Corvinulnak?

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vezetősége elhalasztotta a Vajdahunyadi Corvinul első két mérkőzését a másodosztályos bajnokságban, hogy amennyiben nem jut tovább a nemzetközi porondon, legyen ideje megváltoztatni a klub jogi besorolását az élvonalbeli feljutás érdekében.

A döntést kedden jelentette be Răzvan Burleanu, aki elismerte, hogy lenyűgözte az erdélyi alakulat Román Kupa-győzelme, ugyanakkor az is, hogy továbbjutott az Európa Liga első selejtezőköréből. Ezt másodosztályos csapatként érte el, és mert az elmúlt szezonban nem volt feljutási joga, továbbra is Liga 2-ben kell szerepelnie. Feljutási joga továbbra sincs, mert még mindig köztulajdonú klubként van bejegyezve, amit ha az elmúlt idény végén megváltoztatott volna, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem engedte volna a nemzetközi klubtornán szerepelni.

Fotó: Vajdahunyadi Corvinul/Facebook/Călin Corpaciu

Sajtótájékoztatóján Burleanu emlékeztett arra, hogy ugyanezen jogi besorolás miatt nincs feljutási joga a Steauának sem, ugyanakkor azt ő is elismerte, hogy a rendelkezés méltánytalan a Corvinullal szemben. Ezért döntöttek úgy, hogy elhalasztják a Corvinul első két bajnoki meccsét az augusztusban kezdődő 2024–2025-ös idényben, mert úgy lesz ideje változtatni a klub formátumán annak érdekében, hogy feljutási joggal szerepeljen a Liga 2-ben.

Persze csak akkor, ha a Corvinul nemzetközi kalandja a playoff-kör előtt véget ér. A héten és a jövő héten az Európa Liga második selejtezőkörében játszik a horvát Rijekában, de még ha a párharcot el is veszíti, augusztus elején pályára léphet a Konferencia Liga harmadik selejtezőjében. Ha azt megnyeri és a playoff-ba jut, akkor a klub képviselőivel és az UEFA illetékeseivel közösen próbálnak majd megoldást találni a kialakult helyzetre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?