Díjazták a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatát

Keresztes Lajos-díjjal ismerte el Hargita Megye Tanácsa a Csíkszeredai Sportklub bajnok- és Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatának a 2021–2022-es szezonban nyújtott teljesítményét hétfőn.

A Vákár Lajos Műjégpályán köszöntötte az Erste Liga-győztes Csíkszeredai Sportklub játékosait Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsáénak elnöke hétfőn. Mint a politikus elmondta, a Keresztes Lajos-díjat eredetileg egyéni sportolók kaphatták meg, ám megváltoztatták az odaítélés szabályait, és csapatsportokra is kiterjesztették. Fotó: Hargita Megye Tanácsa

„Szeretnénk a magunk eszközeivel, a törvények adta kereteken belül támogatni a csíkszeredai jégkorongot. Abban is bízom, hogy a politikai vezetőink számára, akik ott vannak a kormányban, a hoki fontos. és a szabályok is úgy fognak alakulni, hogy ezt megtehessük” – fogalmazott Borboly Csaba. Hozzátette: a megfelelő források előteremtése is lényeges. A megyeelnök kifejtette: szeretné, ha minél több gyermek jégkorongozna, akik számára a felnőtt csapat sikerei példaként szolgálhatnak. Fotó: Csíkszeredai Sportklub | Pál Zoltán

Az Erste Liga-győztes csapat  tagjai közül Becze Tihamér és Gecse Hugó, Hozó Levente másodedző és Hodos László elnök voltak jelen a díjátadás alkalmával.

Hargita Megye Tanácsa 2011-ben alapította a Keresztes Lajos-díjat, amelyet azoknak az aktív vagy a versenyzéstől visszavonult sportolóknak adományoznak, akik kiemelkedő sporteredményt értek el, valamint azoknak, akik sportvezetői, sportoktatói munkájukat magas színvonalon végezték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?