Cristiano Ronaldo távozik a Manchester Unitedtől

Cristiano Ronaldo azonnali hatállyal távozik az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester Unitedtől – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

„Cristiano Ronaldo közös megegyezéssel, azonnali hatállyal elhagyja a Manchester Unitedet. Köszönetet mondunk a klubért tett hatalmas tetteiért, az Old Traffordon töltött két varázslatos időszakából, melyek során 346 meccsen 145 gólt szerzett” – írta közleményében az MU.

Hozzátették: a Manchester Unitednél továbbra is mindenki arra összpontosít, hogy a csapat fejlődése folytatódjon Erik ten Hag irányításával, és együtt dolgozzon a sikerek érdekében.

„Szeretem a manchester Unitedet és szeretem a szurkolóit, ez soha nem fog változni. Úgy érzem elérkezett az idő arra, hogy egy új kihívást keressek. Minden jót kívánok a Manchester Unitednek” – írta közleményében Cristiano Ronaldo.  

Mint korábban írtuk, a Manchester United és Ronaldo között azt követően romlott meg visszafordíthatatlanul a viszony, hogy a portugál sztár „minden részletre” kiterjedő interjút adott. Ebben többek között árulással vádolta meg a manchesteri klubvezetőket.

„Nemcsak ebben az évben van így, hanem már az előző évben is ez volt” – fogalmazott az ötszörös aranylabdás támadó, aki az együttest edző Erik Ten Hagot is kritizálta mondván, nem tiszteli, mivel a holland szakember sem tiszteli őt, ráadásul szerinte szándékosan provokálta, amikor az utolsó percekben pályára akarta küldeni őt a Tottenham Hotspur elleni bajnoki mérkőzésen. „Néhány héttel korábban a Manchester City elleni 6-3-as vereség alkalmával azt mondta, a pályafutásom iránti tiszteletből nem cserélt be, majd ezt követően három percre be akar küldeni? Ennek semmi értelme” – fogalmazott a támadó, aki - miután megtagadta, hogy beálljon - a lefújás előtt távozott a kispadról. Ten Hag a következő, Chelsea elleni mérkőzésen ezért a keretbe se nevezte Ronaldót. „Azt gondolom, hogy direkt csinálta, provokálni akart nemcsak akkor, hanem már korábban is. Nem adja meg nekem azt a tiszteletet, amit megérdemelnék. Valószínűleg ez volt az ok, amiért otthagytam a Tottenham elleni összecsapást, amit őszintén megvallva bánok. De az, hogy az edző három percet ad nekem, számomra elfogadhatatlan. Nem ilyen típusú játékos vagyok, tudom, mit tudok adni a csapataimnak” – nyilatkozott Ronaldo, aki hangsúlyozta: szereti a Manchester Unitedet, de mióta a sikeredző Alex Ferguson elhagyta a csapatot, semmilyen fejlődést nem tapasztalt, a klub nem ott tart, ahol kellene.

Ronaldo először 2003-ban, Ferguson hívására szerződött az MU-hoz, amellyel 2009-ig háromszor nyert angol bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az FA Kupát, a ligakupát és a klubvilágbajnoki trófeát egyszer-egyszer hódította el. Később a Real Madridban és a Juventusban játszott, mielőtt tavaly nyáron visszaigazolt volna a manchesteriekhez, amelyben azóta 54 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett. Az MU-s karrierjét így összesen 346 mérkőzéssel és 145 találattal zárta.

Ronaldo jelenleg a portugál válogatottal a katari világbajnokságon szerepel, az együttes a H csoportban csütörtökön Ghána ellen kezd, majd Uruguayjal és a Koreai Köztársasággal találkozik.

Kapcsolódók

Kimaradt?