A magyarok után a dél-koreaiakat is legyőzte a főleg székelyekből álló román jégkorong válogatott

A román jégkorong-válogatott az 56. percben ütött emberhátrányos góllal 3-2-re verte pénteken a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik, utolsó előtti fordulójában, számolt be az MTI.

A 17 erdélyi magyarral felálló románok két vereség után szerdán jobbnak bizonyultak a magyaroknál. A péntek kora délutáni összecsapáson Roberto Gliga a 15. percben szerzett vezetést, míg a második harmad hajrájában a magyarok ellen győztes gólt ütő Sándor Székely Ottó is betalált. Pillanatkép a magyar-román mérkőzésről | Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A záró felvonás gyors dél-koreai góllal indult, majd An Dzsin Huj emberelőnyös távoli lövésével az 54. percben 2-2 lett. Ráadásul újabb ázsiai fór következett, ám Péter Balázs emberhátrányban szép gólt lőtt. A csíkszeredai csatár a magyarok ellen is betalált két napja. A hajrában hiába támadott Dél-Korea, nem szerzett pontot, így közel került a kieséshez.

Ezzel biztossá vált, hogy a házigazda olaszok elleni esti mérkőzésen nem dőlhet el a magyar feljutás, viszont a győztes közel kerül hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?