Huszonhét év után ismét vb-meccsen győzték le a romániai hokisok Magyarország válogatottját

Bravúros győzelmet ünnepelt szerda koradélután Románia férfi jégkorong-válogatottja a bolzanói divízió I/A-ás világbajnokságon, amikor is egy hajrágóllal 2-1-re felülmúlták a papírforma szerint esélyesebbnek tartott Magyarország alakulatát.

Az olaszországi seregszemlére Dave MacQueen szövetségi kapitány, Góga Attila és Todor Krisztián másodedzők, valamint Aleksi Jaaskelainen kapusedző egy többségében erdélyi játékosok alkotta kerettel utaztak el. A Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub, a Gyergyói HK és a Fenestela „delegált” hokisokat a válogatottba, és tekintettel arra, hogy előbbi három együttes Erste Liga-szereplése révén a játékosok jól ismerik a magyarországi riválisokat, a hazai sportszövetség közösségi oldalán hozzászólók között, azért volt, aki bízott a meglepetésben.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A papírforma ugyanakkor a magyarországi gárdát tartotta esélyesnek, de Péter Balázs az 50. percben megszerezte a vezetést a romániai együttesnek, majd Hári (56. perc) egyenlítését követően Székely Sándor 51. másodperccel a meccs lefújása előtt belőtte a győztest gólt. Tőke kapus 31 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Az MTI beszámolója alapján a romániai együttes tétmérkőzésen legutóbb több mint 27 éve, 1997. március 28-án, az észtországi C csoportos vb-n tudta legyőzni a magyarországiakat, akkor 2-0-val nyertek, míg barátságos találkozón 2011. december 16-án Csíkszeredában 4-1-re.

Együtt szurkoltak | Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez volt a divíziós vébé harmadik fordulója. Románia az első két találkozóján egyaránt 6-1-re kapott ki a házigazda olaszoktól, majd pedig a szlovénektől. A folytatásban pénteken Dél-Koreával játszanak 13.30 órától, majd szombaton ugyancsak 13.30-tól Japán lesz az ellenfél.

A magyarországiak számára az olaszok és a szlovének elleni meccsek maradtak hátra. A seregszemléről az első két helyezett jut fel a tizenhat csapatos világelitbe, míg az utolsó helyezett kiesik a divízió I/B-be.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?