A Manchester Unitedra fáj most Elon Musk foga

Elon Musk | Fotó: Agerpres/EPAElon Musk, a világ jelenleg leggazdagabb embere rövid Twitter-üzenetben jelentette be, hogy megvásárolná a világ harmadik legértékesebbnek tartott futballcsapatát, a Manchester Unitedet, miután a klub szokatlanul rosszul teljesített a Premier League-ben, és az értéke is jelentősen visszaesett a New York-i tőzsdén.

Hogy Elon Musk – akinek a vagyonát az amerikai Forbes magazin 270 milliárd dollárra becsüli –mennyire gondolja komolyan a vásárt, arról nincsenek pontos információk, mivel sem maga Musk, sem a csapat jelenlegi tulajdonosa, a floridai Glaze család nem reagált még a sajtó megkeresésére ez ügyben.

„Megveszem a Manchester Unitedet, szívesen!” – csupán ennyit írt Musk a tweetben. Az Vörös Ördögöknek több mint 32 millió követője van a Twitteren, és Musk tweetje két óra alatt 220 ezer lájkot gyűjtött a platformon. A csapat értéke a tőzsdén egyébként jelenleg mintegy 2 milliárd dollár.   

A Glazers családot, amely 2005-ben vásárolta meg a klubot 790 millió fontért, nem kedvelik a szurkolók. Elégedetlenségük azóta fokozódott, hogy az elmúlt szezonban a klub a hatodik helyen végzett a Premier League-ben, miközben a városi rivális Manchester City egymás után másodszor is bajnoki címet szerzett. A Galze család most kész eladni a csapatot, ha legalább 4 milliárd fontot meghaladó ajánlatot kapnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?