Színfoltok – fiatal tehetség állította ki festményeit a kézdivásárhelyi Vigadóban

Egy fiatal művész első kiállításának megnyitóját tekinthették meg az érdeklődők – korlátozott számban – a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban szerda este. A Színfoltok című válogatás Kozma Viola számos festménye közül mutat be néhány kiemelkedő alkotást.

A kiállításmegnyitón Kozma Viola elmondta, grafikákkal, rajzokkal kezdte alkotói tevékenységét. Középiskolás korában újat akart kipróbálni a képzőművészetben, és a festészet mellett döntött.

Munkáját közvetlen környezete lelkesen és elismerően fogadja, családja és barátai támogatják törekvéseit, több képét meg is vették. A megnyitó moderátorának, Nánia Hannának a kérdésére az alkotó kifejtette, hogy számára pozitív löketet ad, amikor megveszik alkotásait, motiváló számára az érdeklődés a munkája iránt.

Kozma Viola nem részesült művészeti képzésben, sem a középiskolában, sem az egyetemen, ahol a kommunikáció szak alap- és mesterképzését végezte. Mint elmondta, számára hobbiként indult a rajzolás, festés. Legtöbbször zenét hallgatott alkotás közben, mivel úgy gondolja, egyes művészeti ágak között átfedés van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A kiállítás címét a művész adta, az sugallva, hogy a megtekinthető festmények nem egy tematika köré csoportosulnak, különböző hangulatokat, érzéseket, helyeket és témákat mutatnak be – szó szerint is – sokszínűen.

Az alkotások megtekinthetők Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban. Akiknek nem áll módjukban a kiállítás helyszínén megcsodálni Kozma Viola festményeit, a Paintings by Vio Facebook-oldalon ezt megtehetik.

(Címlapfotó: Paintings by Vio Facebook-oldal)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?