Olvass, szeress, adj tovább! – Jubileumi könyvturi Kolozsváron

Tizedik alkalommal várja az olvasni vágyókat az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) április 19-én és 20-án a kolozsvári Szabók bástyájában. A Könyvturi célja, hogy az érdeklődők minél több értékes olvasmánnyal gazdagodhassanak, valamint hogy az elárvult könyvek új gazdát találjanak.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete jubileumi évet ünnepel a Könyvturival. Az idei rendezvény fő eseménye április 19-20. között zajlik Kolozsváron, hagyományszerűen a Szabók bástyájában.

Április 19-én, pénteken 11 órától nyitja meg kapuit az idei Könyvturi, ahol az érdeklődők egészen 18 óráig válogathatnak a számtalan izgalmas olvasmány közül. Napközben kerekasztal beszélgetésre is sor kerül: 14.30-tól az Erélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete mesél a program elmúlt tíz évéről. 16 órától Bekő Andi gitárestjét élvezhetik az odalátogatók.

Április 20-án, szombaton is 11–18 óra között lehet válogatni a könyvek közül. 14 órától ismét beszélgetésre kerül sor, ezúttal az Erdélyi Bulvár 1918-1998 Szakkollégium megalakulásáról, melynek alapítói a BBTE alkalmazott médiatudományok szak mesteris hallgatói. 15.30-tól az Ampelopsis Versszínház előadására, A helység kalapácsa című felolvasószínházra várnak minden érdeklődőt. Mindeközben 14–18 óra között gyereksarok működik majd Török Rózsa óvodapedagógus irányításával.

Forrás: Könyvturi-élőKönyvtár Facebook-oldala

A jubileumi Könyvturi ideje alatt állandó kiállítás is megtekinthető lesz, amely egy visszatekintést kínál az esemény elmúlt tíz év design- és hangulatelemeire. Közben végig működik majd társasjáték kuckó is, ahol anyanyelvi, ismeretterjesztő és szórakoztató társasjátékokat próbálhatnak ki az érdeklődők.

További információkat a program Facebook-oldalán találhatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?