Ötven éves a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár

Február 15-én ünneplik a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár megalakulásának 50. évfordulóját. Az alkalomra különleges programokkal készülnek.

Február 15-én, csütörtökön ünneplik a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár megalakulásának 50. évfordulóját. Érdekes egybeesésként ugyanezen a napon tartják az olvasás napját is Romániában. A könyvtár egész évben ünnepel, a kerek évforduló alkalmából szervezett programok ezen a héten kezdődnek.

A könyvtár elsőként egy mosolynapló összeállítására invitálja látogatóit. „Oszd meg velünk gondolataidat, érzéseidet, élményeidet, emlékeidet a könyvtárról! Örömmel fogadjuk olvasóink, partnereink, volt és jelenlegi kollégáink, közreműködőink bejegyzéseit, amelyeket az olvasószolgálati részlegeken csütörtöktől kihelyezett füzetekbe írhatnak/írhattok a fő székhelyen és a Fiókkönyvtárban” – írják közleményükben.

Forrás: Kovászna Megye Tanácsa

Szintén ezen a héten indul el a könyvturi program is, melynek jeligéje: „minden könyv találja meg a maga olvasóját”. Az elmúlt években beérkezett könyvadományokból válogatott kínálatból február 15-től jelképes, az olvasó által meghatározott összegért választhatnak könyvet az érdeklődők. Az adományokkal a Bod Péter Könyvtártámogató Egyesület, általa pedig a könyvtár tevékenységét lehet segíteni.

Február 15-én 12:30-tól érdemes lesz kilátogatni Sepsiszentgyörgy főterére is, hiszen villámcsődületre hívnak minden olvasni szerető embert. Aki csatlakozni szeretne, vigye magával kedvenc könyvét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?