BookMegálló: állj meg egy könyvre!

Közel 700 könyv gyűlt már össze a sepsiszentgyörgyi szabadtéri könyvespolcokra, de a BookMegálló című projekt iránti nagy érdeklődés miatt a kezdeményezők még január 18-ig fogadják a könyvadományokat.

A „basement” nevű fiatalokból álló kezdeményező társaság arról tájékoztatott, hogy a Sepsiszentgyörgy köztereire, buszmegállóiba kihelyezendő szabadtéri könyvespolcokat saját kezűleg, egy formatervező segítségével készítik el, így ez a vártnál több időt vesz igénybe, ezért is hosszabbították meg a könyvadománygyűjtő akciót.

„Biztosítunk mindenkit arról, hogy megéri várni január végéig az ingyenes, szabadtéri könyvtárainkra, ugyanis izgalmas olvasmányok kerülnek majd a polcainkra. Továbbra is várjuk a könyveket a kijelölt gyűjtőpontokon” – írták a BookMegálló – Állj megy egy könyvre! nevű akció kezdeményezői.

Mint arról beszámoltunk a sepsiszentgyörgyi diákok ötletes akcióval dobják fel a város köztereit, ugyanakkor az olvasás élményét és az adakozás örömét is népszerűsítik a BookMegálló nevű kezdeményezéssel. A Mikes Kelemen Líceum és a Székely Mikó Kollégium diákjaiból álló csoport által indított projekt révén Sepsiszentgyörgy főterén és a buszmegállókban szabadtéri könyvespolcokat helyeznek ki, amelyekről bárki ingyen leemelheti az olvasnivalót, cserébe pedig az otthonról, a számára fölöslegessé vált könyvvel gazdagíthatja a BookMegálló polcait, ezáltal is örömet szerezve az olvasnivaló iránt érdeklődő sepsiszentgyörgyieknek. A BookMegálló nevű szabadtéri könyvespolcok arra is lehetőséget teremtenek, hogy a járókelők egy könyv fellapozásával kiszakadjanak a mindennapi rohanásból és értékesen töltsék el azt a pár percet, amit az autóbuszra, vagy egy másik személyre való várakozással, vagy épp a közösségi oldalakon való céltalan görgetéssel töltenének.

A BookMegálló szabadtéri könyves szekrények januári kihelyezését megelőzően jelenleg könyvgyűjtést szerveznek, így a város több szórakozóhelyén vagy intézményében várják azokat a könyvadományokat, amelyek felkerülnek majd a könyvespolcokra. A diákok meggyőződése, hogy ha bárki talál otthoni könyvespolcán olyan olvasnivalót, amelyre már nincs szüksége, viszont másnak érdekes olvasmány lehet. A könyveket január 18-ig leadhatják a Szimpla, Tein, Zamat, Színház Büfé szórakozóhelyeken, a Mikes Kelemen Líceumban, a Székely Mikó Kollégiumban, Református Kollégiumban, a Berde Áron Szakközépiskolában, a Puskás Tivadar Szakközépiskolában, a Mihai Viteazul Főgimnáziumban, a Plugor Sándor Művészeti Líceumban, illetve a Szemerjai Református Templomban, a Református Vártemplomban, az Evangélikus Templomban, az Unitárius Templomban, a Kónya Ádám Művelődési Házban vagy a Városimázs Irodában.

Kapcsolódók

Kimaradt?