Meghalt Veronica Forqué, Pedro Almodóvar egyik kedvenc színésznője

Holtan találták otthonában Veronica Forqué négyszeres Goya-díjas spanyol színésznőt, Pedro Almodóvar spanyol filmrendező Kika című 1994-es filmszatírájának címszereplőjét. A jelek szerint öngyilkos lett.

Az 1980-90-es évek egyik legnépszerűbb spanyol filmszínésznőjét hétfőn találták holtan madridi lakásán. Spanyol sajtóértesülések szerint a 66 éves Forqué az utóbbi időben többször küszködött depresszióval.fotó: Wikimedia Commons

Veronica Forqué 1955-ben született Madridban José Maria Forqué rendező és Carmen Vazquez-Vigo írónő gyermekeként. Filmezni apja irányítása alatt kezdett az 1970-es évek elején. Spanyolország legjelentősebb filmes elismerését, a Goya-díjat kétszer a legjobb női főszereplőként, köztük Kikaként, kétszer a legjobb női mellékszereplőként kapta meg. Játszott színházban és tévéfilmekben is.

Leghíresebb szerepe Kikáé, a naiv, életvidám fodrászlányé, de emlékezetes filmjei közé tartozik a Mit vétettem, hogy ezt érdemlem? (1984), a Matador (1986), a Vidám élet (1986), A fények éve (1986) és a Mórok és keresztények (1987).

Rajta kívül egyetlen másik spanyol színésznő, Carmen Maura nyert el négy Goya-díjat.

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 0754/800–808-as telefonszámot, vagy írjon a hallgatlak.lelkisegely@gmail.com e-mail-címre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?