Az 1989-es rendszerváltásról forgat filmet Tudor Giurgiu

Az 1989 decemberében Nagyszebenben történt eseményekről forgat nagyjátékfilmet Tudor Giurgiu filmrendező, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) igazgatója, írja az Ora de Sibiu. A 2022 elejére tervezett forgatásokra statisztákat keresnek.

Tudor Giurgiu ötödik nagyjátékfilmjének főszereplője egy rendőrtiszt lesz, aki részt vesz a rendszerváltás nagyszebeni eseményeiben. A történet többek között arról a 300 személyről szól, akiket 1989 decemberében bezártak egy katonai létesítmény fedett uszodájába, mert terroristáknak tartották őket.Nagyszeben, 1989 | Fotó: Nicu Cherciu

A forgatás másfél hónapig tart, ebből tíz napot dolgozik Nagyszebenben a stáb, a jelenetek egy részét pedig Brăilán veszik fel, ugyanis itt találtak olyan macskaköves utcát, amilyen a rendszerváltás idején Nagyszebent jellemezte, ám ma ott már nem látható, mondta el Sibiu ’89 című projektjéről Tudor Giurgiu.

A Román Filmközpont támogatásával készülő produkciót a Tudor Giurgiu alapította Libra Film gyártja. A produkciós cég Facebook-oldalán nemrég hirdette meg, hogy 18 év feletti statisztákat keresnek a nagyszebeni forgatáshoz. Korábban Brăilán is lehetett jelentkezni szereplőválogatásra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?