Második alkalommal szerveznek Színházi Tájfutást Marosvásárhelyen

Immár második alkalommal hívják rendhagyó drámairodalmi barangolásra az érdeklődőket szeptember 21-én 19 órától, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház épületében megrendezett II. Színházi Tájfutás keretében.

Az II. Színházi Tájfutást a magyar dráma napján, a 80. évadot ünneplő rendezvénysorozat nyitányaként rendezik meg.  Olyan 2-4 fős csapatok jelentkezését várják, amelyek tagjai szívesen felfedeznék a színház épületének rejtett zugait, valamint találkoznának a magyar drámairodalom ismert, illetve kevésbé ismert műveivel.

Fotó: Tompa Miklós Társulat/ Metz Balázs

A II. Színházi Tájfutásra jelentkező csapatok két kategóriában nevezhetnek: diák/tanuló (12. osztályig – abban az esetben, ha a csapat minden tagja diák. Egyetemisták csak felnőtt kategóriában nevezhetnek!) vagy felnőtt. (Amennyiben egy csapaton belül tanulók, diákok, illetve felnőttek vegyesen indulnak, akkor a csoport automatikusan a felnőtt kategóriába kerül.) 

A tájfutáson résztvevő csapatok a hagyományos tájfutás mintájára egy színházi térkép segítségével fedezhetik fel a színház területén kialakított ellenőrző pontokat, ahol a Tompa Miklós Társulat színészei várják őket. A csapatok tagjai egy drámarészlet felolvasásának erejéig a színészek partnereivé válhatnak, és minden ellenőrző pontban szabadon választhatják meg, hogy ki legyen a felolvasó személy. A drámarészlet elhangzását és felismerését követően megválaszolják az induláskor kézhez kapott versenylapon szereplő kérdéseket – olvasható a színház honlapján.

Az esemény végén a résztvevők egy ünnepi díjkiosztón vehetnek részt a Tompa Pilvaxer Band koncertjével egybekötve, ahol mindkét kategóriában nyertest hirdetnek.

Jelentkezni – korhatárra való tekintet nélkül – csapatnévvel, a csapattagok listájával és a kategória megjelölésével itt lehet szeptember 16, 15 óráig. A Tompa Pilvaxer Band 21 órától kezdődő koncertjére, melynek helyszíne a színház Underground terme, a belépés díjtalan, és a Színházi Tájfutáson való részvételtől függetlenül, szabadon látogatható. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?