Már lehet jegyeket venni a Jazz in the Parkra

Változatos felhozatal várja a közönséget, amely emlékezetessé teszi a 11. Jazz in the Park fesztivált – ígérik a dzsessz-zenei esemény szervezői. A Kolozsváron szeptember 1. és 3. között megszervezett dzsesszfesztiválra a szervezők 16 új fellépőt jelentettek be.

A háromszoros Grammy-díjra jelölt amerikai trombitaművész, zeneszerző és producer, Theo Croker, a nigériai szaxofonista és zeneszerző Camilla George, a New York-i születésű nagyszerű orgonista, Ronnie Foster lép fel többek között az idei Jazz in the Park fesztiválon Kolozsváron. A dzsesszre jellemző kírséletező kedvet és művészi szabadságot nyújtja majd a Nightmares on Wax és a New York-i DJ, Nickodemus változatos előadással bűvölheti el a közönségét, hiszen repertoárja a funky zene minden műfaját magába foglalja, a house-tól a latinon át az afrobeatig és a reggae-ig. Rajtuk kívül új fellépők még a Guts, Jan Gunnar Hoff Trio, Andra Botez, Andrei Irimia, Misha Blanos, Andi Moisescu, Moss Farai és KLT & Jessy Elsa Palma.

Hozzájuk csatlakoznak az idei Jazz in the Park Verseny győztesei a Klawo, a JazzQuarters Trio és a DS Project Orchestra.

A szervezők korábban már közzétették a dzsessz-fesztivál több mint tíz meghívottjának nevét, akik: The Cinematic Orchestra, Mulatu Astatke, Billy Cobham Band, Fun Lovin Criminals, Mansur Brown, The Heliocentrics, Alexandru Andrieș, Ada Milea, Tatran, Mork, Daykoda, 7th Sense és Jazzybit.

Fotó forrása: a Jazz in the Park szervezőinek archívuma

 „Olyan felhozatalt állítottunk össze, amelynek köszönhetően többféle hangulatot is átélhet, aki részt vesz, és amelyben mindenki talál valami különlegeset. A zene az érzékek utazása, ezért igyekszünk minél szélesebb körben megközelíteni a műfajt, a nagyon technikai dolgoktól az elektronikus zenéig. A felhozatalunk az olyan legendáktól, mint Ronnie Foster és Billy Cobham, olyan feltörekvő művészekig terjed, mint Theo Croker és Camilla George. Ez egy olyan lista, amiben szívünk-lelkünk benne van, és reméljük, hogy ezt a közönség is látni fogja” – idézi Alin Vaidát, a Jazz in the Park alapítóját a közlemény.

Aki szeretne elmenni a fesztiválra, keddtől, július 11-től egynapos jegyeket (159 lej) is vásárolhat a jazzinthepark.ro oldalon. Fesztiválbérletek (375 lej) is kaphatók. Ugyanakkor idén is 50 százalékos árkedvezményben részesülthetnek a zenészek a jegyek vásárlásakor.

A szervezők augusztus elejére új fellépők bejelentésére is készülnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?