Nagy sikernek örvend a jubileumi Jazz in the Park fesztivál

A csütörtökön megkezdődött rendezvény idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, a négynapos rendezvény öt színpadán 52 zenekar lép fel a kolozsvári Romulus Vuia Néprajzi Múzeumban, ugyanakkor idén a zene mellett nagyobb figyelmet fordítanak a kulináris élményekre is, három pop-up étteremnél próbálhatnak ki ételkülönlegességeket a résztvevők. A tizedik kiadás Alin Vaida ügyvezető igazgató szerint egy teszt is volt, mert nemcsak hogy bevezették a jegyrendszert, de az esőzésekre is komolyan fel kellett készülniük.

A Jazz in the Park ügyvezető igazgatója elmondta: mindig is hosszú távon gondolkodtak a fesztivál kapcsán, még ha nem is tudtak minden lépést előre, de a projektet hosszú távra tervezték, és nagyon örvendenek, hogy eljutottak a tizedik kiadásig. Alin Vaida úgy vélte, nagyon sokat fejlődtek az első rendezvány óta, a részletekre ma már sokkal jobban figyelnek, jobban felkészültek a váratlan helyzetekre, sokkal több és nevesebb fellépőket is el tudnak hívni ma már.

„Szerintem megtartottuk az eredeti víziónkat és értékeinket. Ami sokat változott, az a szaktudásunk és a munkánk minősége. Például a fesztivál első kiadásának második napján annyira esett, hogy le kellett állítanunk mindent, most pedig már tökéletesen fel vagyunk készülve mindenre, szükség esetén négy napon keresztül is meg tudjuk tartani esőben a fesztivált. Szerintem ezen a területen nagyon sokat fejlődtünk az évek alatt, de ugyanakkor próbáltunk megtartani az eredeti értékeinket is” – vélte Alin Vaida.

Jövőre a Sétatérre is visszatérhet a fesztivál egy része

Az ügyvezető igazgató elárulta, idén az volt a cél, hogy legalább 7-8 órás élményt biztosítsanak a résztvevőknek minden nap, a legtöbb színpadon napi 3-4 fellépő ad koncertet, vannak nappali tevékenységek is kora délutántól, az éjjeli színpadnál pedig minden nap éjjel 3-ig biztosítják a zenét különböző lemezlovasok. Ugyanakkor, mint mondta, megpróbáltak egy kicsit játszani is a térrel, és a hagyományos ételudvar mellett három pop-up éttermet is felállítottak, ahol a fesztiválozók különböző ételkülönlegességeket próbálhatnak ki. Ezeken kívül pedig fazekas- és kerámiaműhely, valamint kézművesvásár várja a fesztiválozókat, ugyanakkor a gyerekekre is gondoltak, nekik egy különleges játszóteret rendeztek be.

Fotók: szervezők

Alin Vaidát arról is kérdeztük, miért nem tért vissza a fesztivál az eredeti helyszínére, azaz a kolozsvári Sétatérre, és hogy a falumúzeumban terveznek-e maradni a jövőben is. Mint mondta, nagyon meglepte a szervezőket a járványügyi korlátozás hirtelen feloldása, így nem tudtak felkészülni arra, hogy a Sétatéren biztosítsák a programokat, ugyanakkor előrehaladottak voltak a terveik a Romulus Vuia Néprajzi Múzeumban, így azon a helyszínen maradtak. Ezt a döntést nem bánták meg egyáltalán, mivel „nagyon megszerették” ezt a helyszínt, és az ügyvezető igazgató szerint a jövőben valószínűleg lesznek majd események a Sétatéren is a falumúzeum mellett.

„Számunkra ez a tizedik kiadás egy teszt volt, mert nemcsak hogy bevezettük a jegyrendszert, de a fesztivált nagyjából esőben kellett megszerveznünk. Az a tény, hogy az eladási számok nagyon jók, szombaton például minden jegyet eladtunk, egyfajta megerősítés, hogy nem csak azért jönnek hozzánk az emberek, mert ingyenes fesztivál voltunk, hanem, mert tényleg szeretik ezt a rendezvényt” – összegezte Alin Vaida.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?