Csütörtökön kezdődik a jubileumi Jazz in the Park

Az Európa legjobb kisfesztiválja cím birtokosa, a Jazz in the Park jubileumi kiadása szeptember 1-jén, csütörtökön kezdődik a kolozsvári Romulus Vuia Néprajzi Múzeumban. A négynapos fesztivál ideje alatt Románia legrégebbi szabadtéri múzeumának tanyái és dombjai jazz- és világzenei színpadokká alakulnak át – tájékoztat a rendezvény sajtóközleménye.

A tízéves Jazz in the Parkon 52 zenekar lép fel, többek között a The Comet is Coming, Asaf Avidan, Avishai Cohen Quartet, Dhafer Youssef: Digital Africa, Yussef Dayes, Roberto Fonseca Trio, Amadou&Mariam, Erik Truffaz Quartet, Skalpel, Teodora Enache-Brody, Mircea Tiberian Trio, Shay Hazan, Elena Mîndru Quartet, Luiza Zan Trio, London Afrobeat Collective, Anna Hauss, Mădălina Pavăl Orchestra.

Képek forrása: Jazz in the Park sajtóosztálya

A fesztivál szeptember 1-jén, csütörtökön 17:00 órakor nyitja meg kapuit a közönség előtt. A koncertek csütörtökön 18:00 órakor, szeptember 2-án, pénteken 16:00 órától, szeptember 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap 14:00 órától kezdődnek és 23:00-kor  érnek véget. A szervezők arra kérik a közönséget, hogy a koncerteket követően hagyják el a néprajzi múzeum területét. Aki tovább szeretne szórakozni, az a múzeum oldalsó bejáratánál található Night Stage bulijain teheti meg. A zene nemcsak a színpadon, hanem a park egyik templomában is szól majd.

A fesztiválozókat az öt színpadon megrendezett koncertek mellett más programokkal is várják a szervezők. A bakelitlemezek szerelmesei bakelitvásáron keresztül bővíthetik gyűjteményüket, akik pedig szeretnének hangszereken játszani, zeneórákon tanulhatnak. A zene áll majd a középpontjában a pódiumbeszélgetéseknek is, ahol művészek, újságírók, pszichológusok és rendezvényszervezők értekeznek többek között arról, hogyan segít a zene válsághelyzetekben, hogyan változtathat meg a jazz egy közösséget, hogyan hallgatnak ma zenét az emberek, illetve merre tart a rendezvényipar a két évnyi pandémia után.

Mindezeken kivül fazekas- és kerámiaműhely, kézműves vásár várja a fesztiválozókat, a legkisebbeknek pedig egy különleges játszóteret alakítanak ki.  A zene mellett az idei fesztivál kiemelt figyelmet fordít az ételekre is. A hagyományos ételudvar mellett a néprajzi múzeum három udvara is pop-up étteremmé alakul át. Akik pedig piknikezni szeretnének, a helyi termelők piacán vásárolhatnak.

A szervezők azt tanácsolják a fesztiválozóknak, hogy használják a tömegközlekedést. A Kolozsvári Közszállítási Vállalat növelte a járatok számát a 37-es vonalon, de a 26, 27, 28, 30, 41 és 44-es számú autóbuszjáratokkal is el lehet jutni a fesztiválra. Az autóval érkezők a néprajzi múzeum melletti Tetarom Ipari Park parkolóját használhatják. 

A fesztiválra jegyek és bérletek kaphatók online az iabilet.ro és a www.jazzinthepark.ro honlapokon. A fesztivál ideje alatt jegyek és bérletek kaphatók este 22 óráig a múzeum bejáratánál, este 22 óra után pedig csak az éjszakai színpadon vásárolhatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?