Elrajtolt a Méra Világzenei Csűrfesztivál

Az Ederlezire és a Tchiki Tchikire is bulizhattak azok, akik ott voltak a jó hangulatú koraesti nyitókoncerten.

Nézőcsúcsot nem állított be csütörtök délután a mérai világzenei seregszemle, de a járvány előtti időket idéző laza hangulatban, kevéssel 19 óra után elkezdődött, immár hetedik alkalommal. A fesztivál idei nyitókoncertjét a több magyar zenészt is soraiban tudó londoni Yekduy Band adta.A zene minőségi, a hangulat jó Mérán | A szerző felvétele

A zenekar kelet-európai, főleg cigányzenéből álló repertoárral állt ki a Szarka-telken kialakított színpadra, egy-kettőre meghódítva a közönséget, főleg amikor az Ederlezit játszotta. Az első este programjában a szintén nemzetközi összetételű, jiddis zenét előadó Judelman’s Klezmer Komanye és a világzene terén sztárzenekarnak számító Besh O Drom szerepel még.

A Szarka-telek ez alkalommal nem csupán koncerthelyszínként szolgál, hanem egy kuriózumszámba menő fotókiállításnak is helyt ad. A szabadtéri tárlat a National Geographic fotósának, Bruce Dale-nek azon munkáit gyűjti egybe, amelyeket 1967-ben Mérában készített.

A szervezők elmondása szerint elképzelhető, hogy idén teltházas lesz a hétvége, szombaton és vasárnap akár ezren is kilátogatnak a mérai fesztiválra, ami a napi maximális nézőszám.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?