Csíkszeredai Városnapok: a szervezők igényes szórakozást ígérnek, korlátozások nélkül

A Honeybeast, a Margaret Island és a Voltaj is ott lesz a két év után korlátozások nélkül visszatérő Csíkszeredai Városnapok nagyszínpadán. Újra lesz Pityókafesztivál, de sport- és gyermekprogramok is színesítik a kínálatot.

Két év után újra korlátozások nélküli, a mindennapokból igazi kikapcsolódást, igényes szórakozást jelentő élménysorozatot ígér a csíkszeredaiaknak és a környékbelieknek a Csíkszeredai Városnapok rendezvéne augusztus első hétvégéjén. A főszervező csíkszeredai városháza szándéka szerint a városnapi rendezvény inkább közösségi esemény, városünnep, mintsem fesztivál.

„Helyi értékekre alapozó rendezvénysorozat, melyben a helyi közösség megnyilvánulásait próbálják a szervezők felvonultatni, nagy figyelmet fordítva az értékteremtésre, az értékközvetítésre. Bár lehetetlen küldetés minden igényt kielégíteni, a Csíkszereda Önkormányzata mégis arra törekszik, hogy a gyermekek, fiatalok, középkorúak és idősek egyaránt találjanak egy nekik tetsző szeletet a színes programkínálatban” – olvashatjuk az esemény ajánlójában. Fotók: Csíkszeredai Városháza

A Szabadság téren felállított nagyszínpadon olyan előadók lépnek fel, mint a magyarországi Honeybeast és a Margaret Island, a romániai zenekarok közül a Voltaj, a helyi zenei felhozatalból a csíkszeredai művészetis diákok Slágerebbje produkciója és a szimfonikus zene kedvelőit megcélzó Csíki Kamarazenekar, vagy a csíkszeredai fiatal tehetség, Szakács Szilvia.

Idén 20. alkalommal tartják meg a városnapok egyik kedvelt rendezvényét a hagyományos Pityókafesztivált, a Dob-Ban Ritmusfesztivál pedig 15. alkalommal várja a Mikó-várba a zene és a ritmus szerelmeseit. Ugyanakkor számos gyermekprogram, klasszikus és komolyzenei koncer, színházi előadás, sportprogram szerepel a programban. Újra rotyoghatnak az üstökben a pityókás ételek

Külön színfoltnak ígérkeznek a Központi Parkban kialakított programok, amelyek a gyerekeket célozzák meg: Megoldom Pont Workshop gyerekeknek, Hellowuud Workshop családoknak, Vásári játékok, Kincskereső játék családoknak. A sportproramok sorában lesz FIS Görsíkupa, tenisz- és squash bajnokság, funkcionális fitneszbajnokság, Pumptrack – ügyességi akadálypálya, Erőemelő bajnokság, Ping-pong bajnokság, Lábtenisz verseny, utcai kosárlabda-bajnokság.

A Csíkszeredai Városnapok programja megtalálható Csíkszereda hivatalos honlapján.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?