Tíz éves a Brassói Jazz & Blues Fesztivál

Összesen hat helyszínen szervezik meg augusztus 11. és 15. között a Brassói Jazz & Blues Fesztivált, amely tizedik évfordulóját ünnepli.

A főszínpadot a Szent János-téren állítják fel, de lesznek koncertek a Brassaï-téren, a Nicolae Titulescu parkban és az Astra moziban, esténként pedig a JUNO kerthelyiségben és a Deans Irish Pub & Grillben is.

Az évforduló jegyében a fesztivál régi barátait és új fellépőket is meghívtak, derül ki a szervezők közleményéből. A Szent János-téri nagyszínpadon nyolc ország több mint 30 előadója lép majd fel, a sort a fesztivál két rezidense, Berti Barbera és a Lars Kutschke Band nyitja, akik mesterkurzusokat is tartanak.A Brassói Jazz & Blues Fesztivál keretében családi- és gyermekprogramokat is szerveznek | fotó: a fesztivál Facebook-oldala

Az ünnepi kiadás egyik fő meghívottja a legendás Jan Akkerman gitárművész, aki éppen a 75 éves születésnapját ünneplő összeállítással turnézik. A holland muzsikus, aki olyan zenekarokkal működött már közre, mint a BB King, Ice T, Cozy Powell vagy Clau Ogerman, egyébként nem először jár Brassóban, éppen ő volt a Brassói Jazz & Blues Fesztivál első kiadásának headlinere. 

Emellett fellép a Cenk lábánál többek között Carlos Bica, az egyik élvonalbeli portugál basszusgitáros AZUL nevű együttesével, amelynek Frank Möbus berlini gitáros és Jim Black New York-i dobos a tagja. Koncertezik az ausztriai Raphael Wressnig, akit napjaink egyik legvirtuózabb Hammond-orgonásának tartanak és Brassóban az amerikai Gisele Jacksonnal lép fel, aki Ray Charles kórusában és Donna Summer csapatában kezdte az énekesi karrierjét. A fesztivál vendége ugyanakkor a magyar származású amerikai blues-zenész, John Németh, akinek sokoldalúságáról tanuskodik, hogy a rangos Blues Music Awardson B.B. King Entertainer of the Year díjra jelöltek 2021-ben, elnyerte a legjobb énekesnek járó díjat 2022-ben és ugyancsak idén a legjobb szájharmonikás díjára is jelölték.

A fesztivál programjában a nemzetközi művészek mellett helyi csapatok is fellépnek, illetve kreatív műhelyek és mesterkurzusok, konferenciák és viták, filmvetítések, családi programok, lemezvásár is helyet kapnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?