Rekordszámú látogató vett részt a szatmári Utcazene Fesztiválon

Három nap alatt csaknem 25 ezer ember élvezte a szatmári Utcazene Fesztivál programjait, ami rekordmagas részvételnek számít, közölték hétfőn a szervezők.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ valamint a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében július 1-3. között lezajlott fesztiválon 20 előadó lépett fel hét helyszínen, összesen 100 produkcióval.Fotó: Szatmári Utcazene Fesztivál

„Ez egy olyan rendezvénye városunknak, amely hozzáadott értékkel bír, sajátossága révén pedig több helyszínen is színekkel és élettel tölti meg a város tereit és utcáit. Az Utcazene Fesztivál méltán egy olyan rendezvénye közönségünknek, amely minőségi kikapcsolódást biztosít a szatmáriaknak, a kiváló minőségű művészi performanszoknak köszönhetően pedig a szatmáriak visszajelzése is pozitív volt a szervezők irányába” – nyilatkozta Kereskényi Gábor, polgármester.

A szervezők számokban összegezték a fesztivált, eszerint három nap alatt hozzávetőlegesen 25 000 látogató járta végig a helyszíneket, a legtávolabbról érkezett fellépő a japán Eppai, Tokióból, a legnagyobb létszámú csapat a HuMen Brass Band és táncosaik, akik összesen 18-an vannak.

Mint írják, a rendezvényen összesen 48 szervező és önkéntes dolgozott, akik összesen 1420 darab 0.5 literes vizet fogyasztottak el, ugyanakkor a rendezvényről 600 gigabyte fotó- és videóanyag készült. Közölték azt is: a hét helyszínt közel 400 db., 12 tonnányi dekorációs elemmel díszítették fel. Az Utcazene Fesztivál szervezőcsapata folyamatosan fiatalodik: az átlagéletkor 22 év, a legidősebb szervező 41 éves, tették hozzá.A fellépők 10 különböző országból érkeztek: Romániából, Olaszországból, Finnországból, Csehországból, Lengyelországból, Horvátországból, Portugáliából, Ausztriából, Magyarországról, valamint Japánból. A változatos előadások és produkciók között minden korosztály garantáltan megtalálta a magának megfelelő kikapcsolódási lehetőséget, hiszen a szatmári utcákat és tereket játékos zenebohócok, közönséget megszólító artisták, ámulatba ejtő akrobata- és tűzshow-k valamint zenészek és brass bandek lepték el.

Idén nem volt verseny a fellépők közöt, csupán a Facebookon zajló közönségszavazást tartották meg, ezt a HuMen Brass Band nyerte.

A szervezők a következő, 9. Utcazene Fesztivál időpontját is közölték: 2023. július 7-9. között tartják meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?