Minőségi zenétől lesznek hangosak a hétvégén a szatmári utcák

A szerző felvételeiA Szamos folyón úszó zongora és a városközpont zenélő szökőkútja környékén álldogáló élő szobor is hirdette a hétvégén, hogy közeleg a Szatmári Utcazene Fesztivál. Július 1-3 között újra világjáró artistákkal és utcazenészekkel telik meg Szatmárnémeti régi és új főtere, ahol az érdeklődők három nap alatt 20 fellépő 100 előadását követhetik majd nyomon.

A szervezők a fellépőkkel kapcsolatban bővebb információkat is adtak: több mint 10 különböző országból érkeznek majd izgalmas, lélegzetállító produkciók. Legtávolabbról, egyenesen Japánból EPPAI érkezik, aki zenebohócként várhatóan a gyerekek nagy kedvence lesz, akárcsak az Olaszországból érkező Mr. Mustache és Davide Fontana. Látványos tűzshowt hoz Lengyelországból Plucie Ogniem, Csehországból pedig a világhírű Aliatrix formáció. Az artista vonalat a finn házaspár, Kate és Pasi produkciója, illetve a spanyol Muy Moi Show is erősíti. Visszatérő vendégként a tavalyi győztes La Sbrindola egyik tagja vadonatúj előadással érkezik.

A zenei vonalat többek között a HuMen Brass Band, a sokak által ismert Suncity Brass Band és a Portugáliából érkező Cano Guru előadásai képviselik.

A zenei és művészeti performanszok mellett természetesen finom falatokat és hűsítő italokat lehet majd kóstolni a street food standoknál.

A programok a különböző helyszíneken a fesztivál mindhárom napján 19 órától kezdődnek és egészen éjfélig fognak tartani.

A szervezők nem csak a szatmári publikumra számítanak a fesztiválon. Évek óta azon dolgoznak ugyanis, hogy az igazán hangulatos és a látványra is sokat adó rendezvény turistákat is csábítson Szatmárnémetibe.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a fesztivál a város központjának több pontját is belakja. A Transilvania sugárúton lévő kerékpár-felhajtónál lesz az első helyszín, a felújított Új Központban elhelyezett Ecomatrix színpad ad otthont az artisták lélegzetelállító produkcióinak, a Batthyány (Corneliu Coposu) sétány rendezvényterén, a főszínpadon utcazenészek, brass bandek egyedi hangzású koncertjeit lehet majd élvezni, akárcsak a sétány elején elhelyezett TransPink színpadon. A Várdomb (Decebal) utcában igazi bulihangulatra, a Vécsey-ház udvarán pedig elektronikus zenei produkciókra is számíthatnak a látogatók.

Az esemény szervezői a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?