Szatmárnémeti: bejelentették a XV. Családi Hétvége és Gyermeknap programját

Szórakoztató programokkal, néptánc-kavalkáddal, gyermeknapi felvonulással, bábszínházzal, szatmári ízekkel és termékekkel szervezik meg a XV. Családi Hétvégét és Gyermeknapot a szatmárnémeti Kossuth-kertben, június 3. és 5. között, közölték hétfőn a szervezők.

A két év kihagyás után megszervezett rendezvényen Nagy Feró és a Beatrice, a Children of Distance, a Zanzibár és Keresztes Ildikó lesznek a zenei sztárfellépők.

Június 3-án, pénteken a Jeles Piros Pünkösd Napján című néptáncgálát szervezi meg a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, melynek keretében a megyében működő néptánccsoportok ropják majd a lombos fák alatt. Este Szatmárnémetibe érkezik a magyar zenei élet mindig megújuló emblematikus figurája, a Nemzet Csótánya, azaz Nagy Feró és zenekara, a Beatrice. A Kossuth-díjas előadó pénteken este 9-től a legnagyobb slágerekkel áll majd a közönség elé, igazi retro rock-kalandra számíthatnak mindazok, akik kilátogatnak a Kossuth-kertbe, hiszen a repertoárból nem marad majd ki a 8 óra munka, a Pancsoló kislány vagy az Azok a boldog szép napok sem.

Június 4-én, szombaton délelőtt a gyermekeké lesz a főszerep: a hagyományos gyermeknapi felvonulás 10 órakor indul az Északi Színház elől a Kossuth-kert irányába. Ebben az évben a gyerekeket a debreceni Ort-Iki Báb- és Utcaszínház gólyalábasai kísérik, akik vásári attrakciókkal és parádéval is készülnek a kicsik-nagyok szórakoztatására, a felvonulást pedig 11 órától a Kossuth-kertben zárják. A könnyűzenei koncertek szombaton is a kora esti órákban várják a dombon lévő színpad elé a szórakozni vágyókat. Magyarország egyik legkedveltebb hip-hop bandáját, az öt nagylemezzel és több százezer lelkes rajongóval büszkélkedő Children of Distance-t, a Súgd meg, az Emlékezz rám vagy a Kedves Naplóm előadóit is elhozzák a Kossuth-kertbe a szervezők június 4-én, szombaton este héttől.

A szombat estét a Zanzibár zenekar fellépése zárja, a pop-rock együttes, élén Terecskei Ritával, a legismertebb dalait – Szerelemről szó sem volt, Szólj már, Nem vagyok tökéletes, Érintés – adja elő este kilenc órától.

Vasárnap délelőtt ismét a gyermekeknek ígérnek felhőtlen szórakozást a XV. Családi Hétvége és Gyermeknap programjai, rögtön két bábjátékot is meg lehet tekinteni: délelőtt 11-től a veszprémi Kabóca Bábszínház Az aranyszőrű bárány bábjátékot adja elő, majd a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház népmesei hagyományból merítő A buták versenye című, Benedek Elek meséiből készült játékukat tekintheti meg a közönség. A vasárnap a Marosvásárhelyen alakult Mel'amour indie-pop zenekar fellépésével és a jellegzetesen mély hangszínéről ismert Keresztes Ildikó legkedvesebb dalait tartalmazó koncertjével zárul.

Az eseményt az RMDSZ, az Identitas Alapítvány, az Ady Endre Társaság, a Magyar Ifjúsági Értekezlet szervezi a szatmárnémeti városi önkormányzat, a Szatmár Megyei Tanács, a Communitas Alapítvány, a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?