Családi nap és hálaadó istentisztelet lesz a Szilágyságban

A családi napra Szilágylompérton kerül sor, míg Mocsolyán a szépkorúakat és a kultúrotthon felújítását ünneplik.

Hagyományőrző családi napot rendeznek a hétvégén Szilágylompérton. Szombat délelőtt 9 órától gyermekfoglalkozásokra, hagyományos kézműves tevékenységekre és népi játékokra várják a kicsiket, a helyi Ady Endre Általános Iskolába.A Kéknefelejcs néptánccsoport | A szerző felvétele

Délután 2 órától szüreti felvonulást tartanak, melyre nagy szeretettel várják a helybélieket. Ezt követően 6 órától kulturális programsorozat veszi kezdetét a helyi kultúrotthonban. Fellépnek a helyi Ady Endre Általános Iskola diákjai, a sarmasági Illegetők néptáncegyüttes, és a szilágylompérti Kéknefelejcs néptánccsoport. Este 8 órától reggelig tartó szüreti bált tartanak.

Hétvégi program lesz Mocsolyán is, ahol vasárnap a református egyházközség és Szilágysámson önkormányzata délután 3 órától hálaadó istentiszteletre várja a híveket a mocsolyai kultúrotthonban. Ez alkalommal köszöntik a gyülekezet szépkorú tagjait, valamint hálát adnak a mocsolyai kultúrotthon külső és belső felújítási munkálatainak elvégzéséért. A köszöntések után a zilahi Silvania Főgimnázium magyar tagozatának verséneklő együttese, a L’adyk szolgál. Mindenkit szeretettel várnak a vasárnapi eseményre.

Kapcsolódók

Kimaradt?