Szilágyság: előadásokat, kiállítást és Zsibói Magyar Napokat rendeznek a hétvégén

A zsibói Wesselényi Társaság 7. alkalommal rendezi meg idén a Zsibói Magyar Napokat. A háromnapos rendezvénysorozat péntek délután a botanikus kert pincéjében veszi kezdetét, ahol nótázással egybekötött bográcsban főtt finomságokkal várják az érdeklődőket.

Szombat délelőtt a zsibói művelődési házban tudományos előadást tart dr. Czégényi Dóra, dr. Bartha Katalin Ágnes, Hover Zsolt Sándor és Györfi György, melyet Molnár Anita zenés műsora követ. Délután 7 órától a Nagyváradi Szigligeti Társulat Játék a kastélyban című színdarabját nézheti meg a közönség.

A zsibói botanikus kert | Fotó: Maszol

A vasárnap délelőtti ünnepi istentiszteletet és a rendezvényt, Marosán Csaba színművész Költésztünk vadvirága című rendhagyó Petőfi műsora zárja. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

Október 6-án, délután 6 órától, a Zilahi Református Nagytemplom templomkertjében az aradi vértanúkra emlékezve koszorúzási ünnepséget tartanak.

Október 7-én a szilágybagosi kultúrotthonban Anya-konferenciára kerül sor. A délelőtti előadásokat anyáknak, leendő anyáknak, kisgyermekkel foglalkozóknak szervezik.

Vasárnap délután 4 órától a szilágyborzási református templomban ünnepi hálaadó istentiszteletet tartanak. Ennek keretén belül köszönetet mondanak a kívül-belül felújított templomért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?