Színes és változatos programokra várják a szilágyságiakat ezen a héten

Kulturális, sport- és szabadidős rendezvényeket tartanak a héten Zilahon, Szilágynagyfaluban, Szilágysomlyón és Szilágycsehben. Az eseményeken való részvétel ingyenes.

Kedden, június 13-án 17 órától a Silvania Főgimnázium L’Adyk együttese „Játszani is engedd” címmel megzenésített verseket ad elő a Szilágy Megyei Művelődési és Művészeti Központ Porolissum termében. Ugyancsak kedden, családi táncház-estre hívják a nótakedvelőket, melyet a szilágysomlyói Katolikus Közösségi Házban tartanak délután 6 órától. Közreműködnek a Kaláris együttes táncosai, valamint Major Arnold és zenekara Zilahról.

L’Adyk együttes | A szerző felvétele

Szerdán, június 14-én a budapesti Kéri János zongoraművész Székely Imre zeneszerző műveit adja elő a Szilágy Megyei Művelődési és Művészeti Központ Porolissum termében, délután 6 órától.

Szombat délelőtt a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács focikupát rendez a szilágynagyfalui focipályán. A csapatok gyepszőnyeges pályán küzdenek meg egymással, minden csapat legfeljebb 10 és legkevesebb hét 15-35 év közötti játékost regisztrálhatott.

Szombaton, június 17-én, 18 órától gyermekeknek és tiniknek, vasárnap szintén 18 órától fiataloknak és felnőtteknek ad koncertet a zilahi baptista imaházban Pintér Béla, az egyik legismertebb magyarországi keresztény énekes-zeneszerző.

Az EME – Zilah és Vidéke valamint Szilágysomlyói fiókszervezete szombat délelőtt a XX. Szilágyság kutatás napját rendezi meg a zilahi EMKE székházában. A konferencia témája ,,Népművészet és hagyományok a Szilágyságban”. A rendezvény tudományos ülésszakkal kezdődik, amelyet a résztvevők szakmai előadások és beszélgetések formájában hallgathatnak meg. Kovács Kuruc János szervező köszöntőbeszédét követően dr. Sipos Gábor EME alelnök A néphagyományok továbbadása, Györfi-Deák György Avram P. Teodor, a Petőfi fordító, Sinkó Kalló Katalin Kalotaszegi népi hímzések, Szabó Zsolt Szentimrei Judit és a Szilágyság, Szabó Attila-Csibi Csaba A szilágysági fazekasságról, Gáspár Attila A citera, az angyalok hangszere, Matyi István pedig A néptáncmozgalom jelenlegi helyzete a Szilágyságban címmel tart előadást, majd Hover Zsolt rövid könyvbemutatót tart történelmi regények témában. A rendezvény Petri Mór díjak kiosztásával, laudációval zárul.

(Nyitókép: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?