Gyermekfoglalkozásokkal, táncházzal és előadásokkal ünneplik a magyar kultúra napját a Szilágyságban

A Szilágyság számos településén sokszínű programokat szerveztek a magyar kultúra napjára. Szilágysomlyón pénteken 16 órától az előkészítő-I-IV osztályos gyermekeket közös tevékenységre várják az EMKE Magyar Házba. 17 órától Szilágycsehben a Tövishát Kulturális Társaság megszervezésében színjátszó csoportok előadását nézheti meg az ünneplő közönség. Fellép a Fhandráma színjátszó csoport Mese a felnőtteknek, és a Berekenye színjátszó csoport Háy János Völgyhíd című darabjával.

Vasárnap, a magyar kultúra napja Sarmaságon 17 órakor a Himnusszal kezdődik Kocsis-Feri Benjámin előadásában, majd Horváth József nyugalmazott történelemtanár 200 év a halhatatlanság útján címmel tart ünnepi beszédet. Veres Piroska Szekérbe fogott csillagok című könyvének bemutatója után a Sarmasági 1-es Számú Szakképző Líceum diákjai lépnek fel Petőfi Sándor verseiből összeállított előadással, ezt követően a SzómiSzó együttes Petőfi Sándornak A szerelem, a szerelem megzenésített versét adja elő. Az ünnepséget a Debreceni Népi Együttes táncbemutatója, majd az Illegetők Néptáncegyüttes fellépése zárja, akik tövisháti táncokkal szórakoztatják a nézőket.

A SzómiSzó együttes | A szerző felvétele

Szilágybagoson vasárnap 18 órától a helyi kultúrotthonban a Dörömbölő néptánccsoport és a Bagosi, valamint a Borzási Ifjúsági Tanács táncházat szervez, a jó hangulatot a nagyváradi Soroglya zenekar biztosítja.

Az ünnepségsorozatot Zilah zárja hétfőn, január 23-án a Szilágy Megyei Művészeti és Művelődési Központ Porolissum előadótermében Laczkó Vass Róbert színművész és Székely Norbert zongorista Petőfi Live! címmel egy vidám hangú vándorszínész ügyesbajos dolgait adja elő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?