Egyhetes programsorozattal ünneplik a magyar és a román kultúra napját Marosvásárhelyen

A január 15-től január 22-ig tartó Kultúra hete rendezvénysorozatban az idén is helyet kap a képzőművészet, a film, a színház, a zene, az irodalom, a tánc, a történelem, a népi kultúra és a gasztronómia, de ezúttal is lesznek tudományos ismeretterjesztő előadások és gyermekprogramok.

Kali István, az esemény szervezője kijelentette, minden napra igyekeznek valamilyen kulturális eseményt szervezni.

„Ezelőtt tíz évvel kezdtük el Marosvásárhelyen az Olvass Marosvásárhelyért felolvasó maratonnal a kultúra napját ünnepelni. Akkor egy huszonnégy órás felolvasómaratonnal ünnepeltük a magyar kultúra napját, majd ez kiegészült a román kultúra napján a román nyelvű felolvasómaratonnal. Öt éve a két nap közötti időszakot kitöltjük valamilyen kulturális programmal, és így alakult ki a kulturális hét. Színes és érdekes programmal jelentkezünk ebben az évben is, hiszen gyerekprogramoktól elkezdve, könyvbemutatókon keresztül, rövidfilm sorozatra, előadásokra illetve hasonló rendezvényekre lehet számítani idén is” – tájékoztatott Kali István.

A Kultúra hete programsorozat részeként, január 17–20. között a Teleki–Bolyai Könyvtárban megtekinthető a Teleki Sámuel (1739–1822) című emlékkiállítás. A tárlat kurátora Kimpián Annamária könyvtáros. A kiállítás látogatható 10 és 18 óra között.

Az idei Kultúra hete részletes programját ezen az oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?