Így ünneplik a magyar kultúra napját Hargita megyében

Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Hon a hazában címmel egyhetes rendezvénysorozattal ünneplik meg a magyar kultúra napját Hargita megyében.

Könyvbemutatókkal, kiállításokkal, előadásokkal tiszteleg a magyar kultúra gazdagsága előtt Hargita Megye Tanácsa kulturális intézményekkel, helyi önkormányzatokkal közösen. A január 20–27. között zajló rendezvénysorozat keretében a megye több helyszínén várják az érdeklődőket a különböző kulturális eseményekre. 

„Hargita Megye Tanácsánál évről évre megszervezzük a Hon a hazában elnevezésű
rendezvénysorozatot, mert fontosnak tartjuk, hogy ebben a néhány napban még több lehetőség nyíljon a megye lakói számára, hogy kulturális eseményeken vegyenek részt. Illetve fontosnak tartjuk, hogy megemlékezzünk kulturális értékeinkről, amelyek meghatároznak minket, és amelyeket megőrzünk gyerekeinknek, unokáinknak. Szeretettel várjuk a Hargita megyeieket a rendezvénysorozat eseményeire!” – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

„A kultúránk identitásunk gerincét jelenti, nemzeti közösségünk legfőbb megtartó erejét, ami meghatároz és megkülönböztet másoktól, és ami a közösségünk legfőbb értékét, szellemi életét jelenti. A kultúra segít a ma emberének eligazodni az életben, meghatározván a fontos normákat és értékeket. Ezért tartom fontosnak a magyar kultúra napja alkalmából szervezett rendezvénysorozatot, hogy ebben a néhány napban kiemelten figyeljünk kulturális értékeinkre és örökségünkre, és tömörítve a kulturális eseményeket, még több emberhez eljusson ez a szellemi érték” – fogalmazott Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

A részletes program megtalálható Hargita Megye Tanácsának hivatalos közösségi oldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?